Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell a padlizsánt...

Hogyan kell a padlizsánt sütőben megsütni (padlizsánkrémhez vagy salátához)?

Figyelt kérdés

Minden recept azzal kezdődik, hogy süssük meg sütőben. Próbáltam, felszeleteltem (ahogy írták), de nem barnult meg, fehér maradt és szivacsosra száradt. Milyennek kell lennie, amikor kész? Meg kell sózni/olajozni előtte? Egészben vagy szeletelve sütitek? Hány fokon, mennyi ideig?


NE receptet írjatok, egy csomót elolvastam, próbáltam, nem sikerült. Saját tapasztalatokat várok, ki hogy csinálja!


2010. nov. 23. 10:08
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Nem kell feldarabolni, hanem egészben 150-180 fokon legalább fél órát sütni, amig a héja megbarnul, utána fagyasztózacskóba téve kihüteni - a zacskó száját csukd be, és szobahömérsékleten hagyd állni, utána könnyen le tudod húzni a héját. Sok sikert!
2010. nov. 23. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig egészben sütöm, csak megmosom előtte és ennyi. Héja, "csumája" rajta marad. Tegyél alá alufóliát, mert fonnyadás közben csöpögni fog a leve. Időnként forgatom a sütőben. 150°-on szoktam sütni, látod majd, amikor már fonnyadt az egész, majdnem elválik a szárától és ilyen punnyadt lesz, akkor van kész.
2010. nov. 23. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan.

Annyit még kiegészítenék, hogy inkább sütőpapírra tedd, ha az van otthon. Illetve hogy forgatni sem kell, mert belül gőzölődik. Utána csak lehúzod a héját és már pépesítheted is.

2010. nov. 23. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor adok neki még egy utolsó esélyt. :)
2010. nov. 23. 11:05
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Megmosom, berakom a teflon tepsibe (előtte megszurkálom, hogy szét ne robbanjon a sütőben). Aláöntök kb.1 centi vizet és a legmagasabb fokozaton sütöm kb. 40 percig.
2010. nov. 23. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Nekem még hámoznom sem kell a végén, mert a közepén kézzel felnyitom és szinte kimarkolom belőle a belsejét. Ami nem jön ki így, azt kanállal kaparom ki.
2010. nov. 23. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is így sütöm, egyben, megmosva, rácson. Alufóliát terítek alá, így nem kell utána sikálnom a rácsot és a sütőt. Ha nagyobb darab, akkor jól megszúrkálom, ha kicsi, békén hagyom. Kb. 45 percig sütöm 200-220 fokon, akkor igazán jó, ha már kozmásodik a bőre. Kihűlés után csak hosszában felnyitom és kikanalazom a belét. Gyors, egyszerű, tiszta és finom :)


Ha pl.musszakához készül, akkor mosás után felkarikázom, besózom, kicsit állni hagyom, majd papírtörlővel leitatom róla a felesleges nedvességet és olajjal kikent (vigyázz, mert mindent felszív, érdemes a serpenyőt csak épphogy kikenni, vagy bespriccelni az olajjal) forró serpenyőben mindkét oldalát hirtelen megsütöm, így dolgozok utána tovább vele.

2010. nov. 23. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
én tepsiben, szárazn sütöm a legnagyobb lángon, időnként megforgatom. Ha minden oldala megbarnult, hideg vízbe teszem egy percre, utána húzom le könnyedén a héját.
2010. nov. 23. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!