Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Padlizsános receptet írnátok...

Padlizsános receptet írnátok nekem? Unom már a krémet. Valami ami olcsó, ne kelljen hozzá lazac, meg ilyenek. Kaptam négy jó nagy padlizsánt, de lefagyasztani sem akarom.

Figyelt kérdés
2010. okt. 13. 21:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
muszaka! (technikailag a padlizsánt és a megsütött darált husit rakod egymásra)
2010. okt. 13. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
padlizsanos lecso
2010. okt. 13. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
2010. okt. 13. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Vegetáriánus étel:


Friss paradicsommal körberakott padlizsám szeletek.


Vágsz le paradicsom szeletet, meg padlizsám szeletet és körkörösen kirakod a tányérra úgy, hogy egy szelet padlizsám egy szelet paradicsom, majd ha körkörösen kiraktad és ennek a közepére még fér egy szelet paradicsom akkor beleteszed. Fűszer: só bors oregáno bazsalikom, majd szépen a zöldségekre teszel mozzarella sajtot. meglocsolod egy kevés oliva olajjal és ha van szalamandered beteszed annyi időre, hogy ráolvadjon a sajt, ha nincs akkor marad a mikro.

2010. okt. 13. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
A muszaka nálunk is sztár, de szoktam töltött padlizsánt is készíteni.
2010. okt. 14. 06:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Joghurtos padlizsánsaláta


Hozzávalók:

1 kemény padlizsán

1 citrom leve

só, bors

3-4 evőkanál olivaolaj

1-2 gerezd fokhagyma

4 dl joghurt

kevés oregánó


Leírás:

A padlizsánt besózzuk, citomlével meglocsoljuk, kicsit állni hagyjuk. Ezalatt a gerezd fokhagymákat összezúzzuk, elkeverjük a joghurttal, amit sózunk, borsozunk, hozzákeverünk 2 evőkanál olivaolajat és hűtőbe tesszük. A karikákra vágott padlizsánt felkockázzuk, olivaolajon az apróra tépett oregánóval megsütjük. Mikor jól megpuhult félrehúzzuk és még egy kis citromlével megöntözzük. Összekeverjük a joghurttal, megkóstoljuk, ha sótlan utánsózzunk és jól behűtjük.


Megjegyzés: Én szoktam bele egy kis tejfölt is tenni, hogy ne legyen olyan savanyú.

2010. okt. 14. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi nektek!! Jókat írtatok. Nem is tudtam,hogy a muszaka a padlizsános étel! Jó pap holtig tanul. :)

Köszike !!

2010. okt. 15. 08:48

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!