Padlizsános receptet írnátok nekem? Unom már a krémet. Valami ami olcsó, ne kelljen hozzá lazac, meg ilyenek. Kaptam négy jó nagy padlizsánt, de lefagyasztani sem akarom.
Vegetáriánus étel:
Friss paradicsommal körberakott padlizsám szeletek.
Vágsz le paradicsom szeletet, meg padlizsám szeletet és körkörösen kirakod a tányérra úgy, hogy egy szelet padlizsám egy szelet paradicsom, majd ha körkörösen kiraktad és ennek a közepére még fér egy szelet paradicsom akkor beleteszed. Fűszer: só bors oregáno bazsalikom, majd szépen a zöldségekre teszel mozzarella sajtot. meglocsolod egy kevés oliva olajjal és ha van szalamandered beteszed annyi időre, hogy ráolvadjon a sajt, ha nincs akkor marad a mikro.
Joghurtos padlizsánsaláta
Hozzávalók:
1 kemény padlizsán
1 citrom leve
só, bors
3-4 evőkanál olivaolaj
1-2 gerezd fokhagyma
4 dl joghurt
kevés oregánó
Leírás:
A padlizsánt besózzuk, citomlével meglocsoljuk, kicsit állni hagyjuk. Ezalatt a gerezd fokhagymákat összezúzzuk, elkeverjük a joghurttal, amit sózunk, borsozunk, hozzákeverünk 2 evőkanál olivaolajat és hűtőbe tesszük. A karikákra vágott padlizsánt felkockázzuk, olivaolajon az apróra tépett oregánóval megsütjük. Mikor jól megpuhult félrehúzzuk és még egy kis citromlével megöntözzük. Összekeverjük a joghurttal, megkóstoljuk, ha sótlan utánsózzunk és jól behűtjük.
Megjegyzés: Én szoktam bele egy kis tejfölt is tenni, hogy ne legyen olyan savanyú.
Nagyon köszi nektek!! Jókat írtatok. Nem is tudtam,hogy a muszaka a padlizsános étel! Jó pap holtig tanul. :)
Köszike !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!