Mi a titka a ragulevesnek? Sose sikerül.
én is hagymát dinsztelek előbb, amit kicsit megsózok, és egy pici vízzel fedő alatt teljesen krémesre párolom. arra teszem az apróra vágott sovány húst (pulyka, csirke, sovány disznó)és jól átforgatva hagyom, hogy a hús saját levet engedjen.ebben kell gyakorlatilag párolódnia,ha kevés, mindig pici vízzel pótolni.
ha majdnem puha, akkor a keményebb zöldségek kerülnek először bele, majd egy kis gomba és borsó. (nálunk)
ezt így egy kis levestésztával is szoktam tálalni, de a másik változata,amikor főzőtejszínnel (hőkiegyenlítéssel)
dúsítom, és egy kis tárkonnyal, citromlével fűszerezem.
ebbe nem teszek tésztát.
mondok két trükköt:
1) a liszt pirítását abba ne hagyd a habarás kedvéért! A kettőt együtt alkalmazom, akkor is pirítok egy kicsit, ha habarok is később, a pirított liszt jó, finom, kell.
**BABÉRLEVÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉL**!! Anélkül persze, hogy hiányzik belőle valami.
2)a fűszereket a végén tedd bele, ne az elején.
3) lestyán egy csipetnyi. ez ad egy bazi telt, gazdag ízt.
4) Bármi, ami kel- féle, kell. karalábé vagy karfiol vagy kelkáposzta levél, -no meg némi zöldborsó-próbáld csak ki!
5) ne sajnáld a fokhagymát belőle és a végén pár csepp citromlé csodákat tesz!
lisztes-tejfölöst habarást kell csomómentesre keverni, egy kicsit kivenni a meleg levesből, azzal hőkiegyenlíteni, és utána mehet bele, pár perc lassú főzéssel.
ha tejszínnel csinálod, akkor csak a hőkigyenlítésre ügyelj, és azzal sem kell nagylángon forralni.
Nekem nem hiányzik sem a pirított liszt, sem a babérlevél, sem a lestyán, sem a fokhagyma (ez utóbbi szerintem egyáltalán nem illik bele) - citromlével viszont nem szabad spórolni, az adja meg az ízét.
A fűszereket pedig felezve kell beletenni, felét az elején, hogy legyen íze a húsnak, felét a végén, hogy a lének.
Tejföl v. tejszín?
Ki kell próbálni, tejföllel savanyúbb lesz, tejszínnel édesebb, ízlés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!