Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a titka a ragulevesnek?...

Mi a titka a ragulevesnek? Sose sikerül.

Figyelt kérdés
2011. máj. 27. 12:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

én is hagymát dinsztelek előbb, amit kicsit megsózok, és egy pici vízzel fedő alatt teljesen krémesre párolom. arra teszem az apróra vágott sovány húst (pulyka, csirke, sovány disznó)és jól átforgatva hagyom, hogy a hús saját levet engedjen.ebben kell gyakorlatilag párolódnia,ha kevés, mindig pici vízzel pótolni.

ha majdnem puha, akkor a keményebb zöldségek kerülnek először bele, majd egy kis gomba és borsó. (nálunk)

ezt így egy kis levestésztával is szoktam tálalni, de a másik változata,amikor főzőtejszínnel (hőkiegyenlítéssel)

dúsítom, és egy kis tárkonnyal, citromlével fűszerezem.

ebbe nem teszek tésztát.

2011. máj. 27. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
még annyi, ha van valami csontalaplevem, azzal állítom be a leves "hosszát", ha nincs, akkor vízzel. de nem kell olyan sűrűnek lennie, mint egy gulyásnak, hogy megálljon benne a kanál.
2011. máj. 27. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
90%

mondok két trükköt:

1) a liszt pirítását abba ne hagyd a habarás kedvéért! A kettőt együtt alkalmazom, akkor is pirítok egy kicsit, ha habarok is később, a pirított liszt jó, finom, kell.


**BABÉRLEVÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉL**!! Anélkül persze, hogy hiányzik belőle valami.


2)a fűszereket a végén tedd bele, ne az elején.

3) lestyán egy csipetnyi. ez ad egy bazi telt, gazdag ízt.

4) Bármi, ami kel- féle, kell. karalábé vagy karfiol vagy kelkáposzta levél, -no meg némi zöldborsó-próbáld csak ki!

5) ne sajnáld a fokhagymát belőle és a végén pár csepp citromlé csodákat tesz!

2011. máj. 28. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 A kérdező kommentje:
Tejföllel vagy tejszínnel habarjam?
2011. júl. 4. 08:55
 15/19 anonim ***** válasza:

lisztes-tejfölöst habarást kell csomómentesre keverni, egy kicsit kivenni a meleg levesből, azzal hőkiegyenlíteni, és utána mehet bele, pár perc lassú főzéssel.

ha tejszínnel csinálod, akkor csak a hőkigyenlítésre ügyelj, és azzal sem kell nagylángon forralni.

2011. júl. 4. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
Főzőtejszínnel sokkal finomabb.
2011. júl. 9. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekel.
2011. júl. 10. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
ott vannak a válaszok:))
2011. júl. 10. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem hiányzik sem a pirított liszt, sem a babérlevél, sem a lestyán, sem a fokhagyma (ez utóbbi szerintem egyáltalán nem illik bele) - citromlével viszont nem szabad spórolni, az adja meg az ízét.

A fűszereket pedig felezve kell beletenni, felét az elején, hogy legyen íze a húsnak, felét a végén, hogy a lének.


Tejföl v. tejszín?

Ki kell próbálni, tejföllel savanyúbb lesz, tejszínnel édesebb, ízlés kérdése.

2011. júl. 11. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!