Mi a titka a ragulevesnek? Sose sikerül.
És pontosan milyen ragulevesről van szó? Milyen hús? Tejfölös? Tárkonyos? Tejszínes? Rántott? Stb.
És mi nem sikerül? Az íze?
megfuttatom olajon a zöldségeket, a hússal (pl. Pulykacomb), rá egy kis liszt, majd víz. Só, bors, vegeta, tárkony, petrezselyemzöld. Ha puha, belerakom a tejfölt, forralom. A végén szoktam 1-2 karika citromot beletenni.
Mindig olyan, mintha hiányozna belőle valami. és nem is olyan kellemes, krémes mint az éttermekben.
Tejföl helyett tejszínt használj!
Attól lesz selymesen krémes.
Tuti recept:
A hagymára csirkemellet tegyél, rá só, tárkony (fél kg csirke, egy teáskanál tárkony!), ha a hús kifehéredett, felöntöd vízzel, beleraksz répát, fehérrépát karikázva, fagyasztott borsót, kukoricát és sárga zöldbabot, ha van, akkor lehet zellert és karalábét is. Ha használsz vegetát, akkor azt is tegyél bele, sózd meg rendesen, + pár szem bors. Ha majdnem puha minden (eddigre jó húsleves íze lesz), lehet bele kockára vágott krumplit tenni. Ha az is puha, akkor tejföllel és liszttel behabarod, kb. 2 literbe kell egy 175 g-os tejföl és egy evőkanál liszt, ha sűrűbbre akarod, akkor 2 evőkanál. Teszel még hozzá egy teáskanál tárkonyt (szárított), mert így lesz intenzív az íze. Ha a habarás megfőtt, akkor ellenőrzöd a sót, és teszel bele citromlevelt. Igazi citromból, és nem karikákat, hanem sok-sok levet. Nekem 4 literes a lábasom, abba majdnem egy fél citrom leve kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!