Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a titka a ragulevesnek?...

Mi a titka a ragulevesnek? Sose sikerül.

Figyelt kérdés
2011. máj. 27. 12:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Na de mi nem sikerül benne?
2011. máj. 27. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

És pontosan milyen ragulevesről van szó? Milyen hús? Tejfölös? Tárkonyos? Tejszínes? Rántott? Stb.


És mi nem sikerül? Az íze?

2011. máj. 27. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
írd le, hogyan csinálod, hátha rájövünk mi a bibi:)
2011. máj. 27. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb esetben az a baj, hogy sok vizet/folyadékot tesznek bele: elöször csak egész kevés lében kell a húsfélét párolni, és utána is csak óvatos tölteni hozzá, mert a ragunak nem lehet hig leve.
2011. máj. 27. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 A kérdező kommentje:

megfuttatom olajon a zöldségeket, a hússal (pl. Pulykacomb), rá egy kis liszt, majd víz. Só, bors, vegeta, tárkony, petrezselyemzöld. Ha puha, belerakom a tejfölt, forralom. A végén szoktam 1-2 karika citromot beletenni.

Mindig olyan, mintha hiányozna belőle valami. és nem is olyan kellemes, krémes mint az éttermekben.

2011. máj. 27. 13:04
 6/19 anonim ***** válasza:
Csak egész kevés vizzel öntsd fel, és úgy párold - akkor jó, ha alig higabb, mint egy jó pörkölt. Ha megpuhult, akkor engedd fel még valamennyi vizzel, de ne sokkal, és a tejföllel már ne forrald.
2011. máj. 27. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
84%

Tejföl helyett tejszínt használj!

Attól lesz selymesen krémes.

2011. máj. 27. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Lisztet ne rakjál bele főzés közben, csak a habard be a végén/tejfölt elkevered liszttel, és úgy csorgatod bele, pár percig forralod, és kész.
2011. máj. 27. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Tuti recept:

A hagymára csirkemellet tegyél, rá só, tárkony (fél kg csirke, egy teáskanál tárkony!), ha a hús kifehéredett, felöntöd vízzel, beleraksz répát, fehérrépát karikázva, fagyasztott borsót, kukoricát és sárga zöldbabot, ha van, akkor lehet zellert és karalábét is. Ha használsz vegetát, akkor azt is tegyél bele, sózd meg rendesen, + pár szem bors. Ha majdnem puha minden (eddigre jó húsleves íze lesz), lehet bele kockára vágott krumplit tenni. Ha az is puha, akkor tejföllel és liszttel behabarod, kb. 2 literbe kell egy 175 g-os tejföl és egy evőkanál liszt, ha sűrűbbre akarod, akkor 2 evőkanál. Teszel még hozzá egy teáskanál tárkonyt (szárított), mert így lesz intenzív az íze. Ha a habarás megfőtt, akkor ellenőrzöd a sót, és teszel bele citromlevelt. Igazi citromból, és nem karikákat, hanem sok-sok levet. Nekem 4 literes a lábasom, abba majdnem egy fél citrom leve kell.

2011. máj. 27. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
14,03 vagyok, ja, látom, te nem is raksz hagymát. Szóval olajon meg kell dinsztelni 1-2 nagy vöröshagymát, és arra tenni a húst. Csirkéből jobb, a pulykának más íze van. De elvileg pulykából is meg lehet csinálni - én nem szeretem.
2011. máj. 27. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!