Mi a titka a jó zöldbabfőzeléknek?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kedves kérdező, nem is rád értettem...
A paradicsomlében szoktam megfőzni a babot. Utána sürítem, de csak habarom, én nem használok rántást semmihez. És amikor kész, lehet rá tejfölt is tenni, de ez így elég savanykás már magában.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Szia!
Pont valamelyik nap kérdeztem, hogyan kell zöldbabfőzeléket csinálni, mert az én családomban nem szeretik a főzeléket, csak az anyósomtól tudtam volna megkérdezni, hogyan csinálja, de a férjem közölte, hogy azt nem szereti.
Elolvastam egy csomó receptet, végül így csináltam:
A fagyasztott zöldbabot felöntöttem vízzel, raktam bele fokhagymakrémet, vöröshagyma krémet, babérlevelet, borsot. Amikor majdnem elkészült, beledobtam egy kanyar kolbászt 4 részre vágva és egy laza paprikás rántással besűrítettem (minimális paprikával, mert a kolbászból is fő ki). Tálaláskor egy kanál tejfölt raktam rá.
A férjem azt mondta, hogy ezt az elkészítési módot szeretné a jövőben is ízlelgetni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Leírom ahogy én csinálom:
kockákra vágott hagymát olajon üvegesre pirítok, arra egy kis kanál pirospaprikát szórok és gyorsan rá a zöldbab (üveges, akkro lével együtt persze), így főzöm addig, amíg puha nem lesz és a hagyma szét nem fő. Ha puha, akkor megsózom, aztán behabarom. Habarás: egy pohár tejfölbe kb. egy evőkanál lisztet keverek (ez persze függ a főzelék mennyiségétől), csomómentesre eldolgozom, aztán a zöldbab levéből hozzá öntök kicsit, hogy hígabb legyen, így nem lesz csomós. Aztán ezt hozzá csurgatom a főzelékhez, még 5 percig forralom és kész.
Én csak így szeretem. Rántással, illetve paprika nélkül nem ízlik, anyukám is mindig így csinálta.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!