Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a titka a jó zöldbabfőzelék...

Mi a titka a jó zöldbabfőzeléknek?

Figyelt kérdés
2009. márc. 9. 12:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
86%

Kedves kérdező, nem is rád értettem...

A paradicsomlében szoktam megfőzni a babot. Utána sürítem, de csak habarom, én nem használok rántást semmihez. És amikor kész, lehet rá tejfölt is tenni, de ez így elég savanykás már magában.

2009. márc. 9. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
87%

Szia!

Pont valamelyik nap kérdeztem, hogyan kell zöldbabfőzeléket csinálni, mert az én családomban nem szeretik a főzeléket, csak az anyósomtól tudtam volna megkérdezni, hogyan csinálja, de a férjem közölte, hogy azt nem szereti.

Elolvastam egy csomó receptet, végül így csináltam:

A fagyasztott zöldbabot felöntöttem vízzel, raktam bele fokhagymakrémet, vöröshagyma krémet, babérlevelet, borsot. Amikor majdnem elkészült, beledobtam egy kanyar kolbászt 4 részre vágva és egy laza paprikás rántással besűrítettem (minimális paprikával, mert a kolbászból is fő ki). Tálaláskor egy kanál tejfölt raktam rá.

A férjem azt mondta, hogy ezt az elkészítési módot szeretné a jövőben is ízlelgetni.

2009. márc. 9. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
96%
szia! Én hagymás rántást teszek rá, szerintem így a legfinomabb. olaj bele apróravágott hagyma majd ha szépne megpirul akkor liszt zsemleszínűre, aztán leveszem a tűzről pirosparika, majd vízzel higítom, végül belekeverek egy tejfölt is. A babot vízben feletszem főzni babérlevél és fűszerek majd ha kész beleöntöm a rántást összeforralom és szupi.Esetleg kis fokhagymást is tehetsz bele!
2009. márc. 9. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
85%

Leírom ahogy én csinálom:

kockákra vágott hagymát olajon üvegesre pirítok, arra egy kis kanál pirospaprikát szórok és gyorsan rá a zöldbab (üveges, akkro lével együtt persze), így főzöm addig, amíg puha nem lesz és a hagyma szét nem fő. Ha puha, akkor megsózom, aztán behabarom. Habarás: egy pohár tejfölbe kb. egy evőkanál lisztet keverek (ez persze függ a főzelék mennyiségétől), csomómentesre eldolgozom, aztán a zöldbab levéből hozzá öntök kicsit, hogy hígabb legyen, így nem lesz csomós. Aztán ezt hozzá csurgatom a főzelékhez, még 5 percig forralom és kész.

Én csak így szeretem. Rántással, illetve paprika nélkül nem ízlik, anyukám is mindig így csinálta.

2009. márc. 9. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
68%
az enyémnek az apróra vágott petrus, tejfölös habarás
2009. jún. 19. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!