Mi a titka a jó zöldbabfőzeléknek?
Szia!
Tájegység függő is a dolog, máshogy készítik az alföldön, máshogyan Zalában.
Én felteszema babot főlni (1 babérlevéllel), ha már megpuhult, akkor piros rántást készítek, s azzal sűrítem.
Sóval, borssal, vegatával, és egy kicsike ecettel ízesítem, és tejföllel dúsítom.
A család szereti.
Üdv!
Sziasztok!
Tetszenek a válaszok, lehet, hogy kipróbálom a paprikás verziót is. Mi Nógrád megyében így csináljuk: bő vízben felrakjuk a babot főzni egy kis sóval, fokhagymával, babér levéllel, kaporral. Ha félig megfőtt beleteszünk pár szem krumplit is (ízlés kérdése). Ha a krumpli is puha világos rántással berántjuk és a végén még 1 kis pohár tejfölt elkeverünk 2 ek. liszttel, fél dl vízzel és azt is az ételhez adjuk. Néhány percig még forraljuk és kész is. :)
Nekem ez a kedvencem :) Próbáljátok ki, nagyon finom :)
OFF
Bocs, de ilyen szubjektív kérdéseknél miért kell lepontozni egyes válaszolókat? Csak mert az, aki nem szereti a kaprot és/vagy a paradicsomot, szereti a piros kezecskéket? Tisztára hülyék egyesek, de tényleg. Ha én így szoktam, akkor most kit bántok ezzel?! Egy alternatívát küldök, amit maximum nem kell figyelembe venni, de semmi szín alatt nem érzem úgy, hogy lepontozandó.
ON
Sziasztok!
A 13:21-es vagyok, a zalai. :)
Én sem értem a lepontozást, s mivel szeretek főzni, érdekel az,hogy más hogyan készíti a számomra megszokott ételeket. Mind a paradicsomos, mind a kapros verzió jó, és én is ki fogom próbálni.
Jó főzöcskézést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!