Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a titka a jó zöldbabfőzelék...

Mi a titka a jó zöldbabfőzeléknek?

Figyelt kérdés
2009. márc. 9. 12:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
97%
Nekem pl a rántás. Én már próbáltam habarással, és nem ízlett, többet nem csinálom úgy. Vagy ettem már írtó rossz zöldbabot, mert öreg volt és szálkás. Vagy olyat, ami úgy lett behabarva, hogy a víz nem volt teljesen elforralva róla, és a tetején úszott, bűn rossz volt az.
2009. márc. 9. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
98%
Én így szoktam: Pirított hagyma alapnak (+ egy kis fokhagyma), utána mirelit zöldbab (de lehet friss is, csak azt meg kell pucolni, én általában nem babrálok vele), fölöntöm vízzel, puhára főzöm. Végén mehet bele egy kis rántás, és egy nagy tejföl. Fűszerezésnek delikát, vagy vegeta (paprika mániás vagyok, így azt is rakok bele). Akik eszik, azoknak ízlik :)
2009. márc. 9. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
79%
Én kaporral szoktam és paradicsomosan. Úgyhogy szerintem ez a titok :-)
2009. márc. 9. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
97%

Szia!


Tájegység függő is a dolog, máshogy készítik az alföldön, máshogyan Zalában.

Én felteszema babot főlni (1 babérlevéllel), ha már megpuhult, akkor piros rántást készítek, s azzal sűrítem.

Sóval, borssal, vegatával, és egy kicsike ecettel ízesítem, és tejföllel dúsítom.

A család szereti.


Üdv!

2009. márc. 9. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
97%

Sziasztok!

Tetszenek a válaszok, lehet, hogy kipróbálom a paprikás verziót is. Mi Nógrád megyében így csináljuk: bő vízben felrakjuk a babot főzni egy kis sóval, fokhagymával, babér levéllel, kaporral. Ha félig megfőtt beleteszünk pár szem krumplit is (ízlés kérdése). Ha a krumpli is puha világos rántással berántjuk és a végén még 1 kis pohár tejfölt elkeverünk 2 ek. liszttel, fél dl vízzel és azt is az ételhez adjuk. Néhány percig még forraljuk és kész is. :)

Nekem ez a kedvencem :) Próbáljátok ki, nagyon finom :)

2009. márc. 9. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
96%
utolsó vagyok. azt kihagytam, hogy a tálalásnál egy kis ecetet is lehet bele tenni aki úgy szereti :) Nagyon finom:)
2009. márc. 9. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
89%

OFF

Bocs, de ilyen szubjektív kérdéseknél miért kell lepontozni egyes válaszolókat? Csak mert az, aki nem szereti a kaprot és/vagy a paradicsomot, szereti a piros kezecskéket? Tisztára hülyék egyesek, de tényleg. Ha én így szoktam, akkor most kit bántok ezzel?! Egy alternatívát küldök, amit maximum nem kell figyelembe venni, de semmi szín alatt nem érzem úgy, hogy lepontozandó.

ON

2009. márc. 9. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:
Én tarjáni születésű vagyok :), de ezt a krumplit bele még nem ettem, de kipróbálom, számomra a babérlevél is újdonság, és a pirított hagymás alapos valamint a paprikás rántásos is jónak ígérkezik. Holnap ez lesz az ebéd, és már úgy úntam a szokásosat. Nagyon köszönöm az ötleteket!!
2009. márc. 9. 14:14
 9/15 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztalak le az biztos, sőt engem kifejezetten érdekelne mikor teszed bele a paradicsomot. Pürét vagy paradicsomlevet? És akkor tejfölt nem is használsz?
2009. márc. 9. 14:18
 10/15 anonim ***** válasza:
87%

Sziasztok!


A 13:21-es vagyok, a zalai. :)

Én sem értem a lepontozást, s mivel szeretek főzni, érdekel az,hogy más hogyan készíti a számomra megszokott ételeket. Mind a paradicsomos, mind a kapros verzió jó, és én is ki fogom próbálni.


Jó főzöcskézést!

2009. márc. 9. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!