Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a szép és finom palacsinta...

Mi a szép és finom palacsinta titka?

Figyelt kérdés

Az én palacsintáim sose lesznek szépek, sokszor szégyellem a vendégek elé vinni. Vékony és néha még el is szakad. Nem pirul meg szépen, hanem csak helyenként. Ha hagyom többet akkor elég az a része ami éri a tepsit. A szélei meg cifrábbak Görögország szigetvilágánál. Az eddigi legjobb is csak így néz ki: [link]


Nos, amilyet én szeretnék, az kicsit vastagabb, egyenletesen pirul szép barnára, és egyenletesebb a széle is. Kb ilyesmi:

[link]


[link]


Mi a titka ezeknek? Ti milyen recept szerint készítitek?


2011. júl. 20. 12:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hagyományos tepsibe sütik, akkor lesz ilyen szép mintája :)
2011. júl. 20. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

a tied is jó!!!

esetleg másik sütő kicsit több cukor de akkor meg leég hamar.

különben meg jó ha vékony a vastag nálam már gofri.

de ha nem kell csak add nekem :)

2011. júl. 20. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, hogy értetlenkedem, de milyen az a tepsi, amibe palacsintát süttök?

Nálunk palacsintasütőben sül.

2011. júl. 20. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha vastagabbat szeretnél készíteni, akkor legyen kicsit sűrűbb a tészta, illetve én még azt vettem észre, hogy ha csak szódával csinálom, akkor lesz nekem is nagyon lágy és vékony (hozzáteszem ha megveszed a kész palit a strandon, akkor pont ilyen, mert ez a spórolósabb változata :)).



Szóval tegyél bele csak tejet, vagy több tejet, legyen kicsit sűrűbb a tészta.


A barnás szín nekem akkor szokott előfordulni, ha több cukrot teszek bele, viszont könnyen le is ég ilyenkor (ezért nem is feltétlen muszáj bele rakni).


Épp tegnap este csináltam, miközben kint dúlt a vihar.


A kerek szélének meg egy a titka, hogy miután beleraksz egy merőkanálnyi cuccot a sütőbe, akkor azt oldalra, majd körbe folyasd el először. Az aztán így sül meg (persze ha nem noszogatod valami eszközzel... de arra sincs szükség egy kis olajozás után ... pláne, ha még csak próbálkozol a jó pali receptjével).


És a másik titok a jó palacsintasütő. Én kedvelem a teflon edényeket, és abba a sütőbe más ételt nem is készítek, az szinte csak palacsintát látott.


Egyébként meg tök mindegy, hogy hogyan néz ki, a Tiéd is biztosan nagyon finom!!! :)

2011. júl. 20. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Függ attól is, hogy milyen palacsintasütőt használsz. Én évek óta ugyanazt a palacsintatésztát keverem ki, csak a sütőket cserélgettem időnként. Volt amiben leégett, volt amiben odaragadt, a jelenlegi palacsintasütőmmel gyönyörű palacsintákat sütök.
2011. júl. 20. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
először is kell egy rendes palacsintasütő amiben nem ragad le
2011. júl. 20. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
84%
Szódával csináld.
2011. júl. 20. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
84%
Bocsánat, palacsintasütőt akartam írni.
2011. júl. 20. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
Szerintem nem a sütőn múlik hanem a tésztán.Anyósommal ugyanabban sütünk és mégis más a palacsintánk.
2011. júl. 21. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!