Milyen egyszerű de finom és szép tortareceptet tudtok?
A barátomnak szeretnék valami szépet sütni,de nem vagyok valami jó ebben,ezért szeretnék valami könnyen elkészíthetőt,de szépet és finomat!
Légyszi aki tud ilyen receptet az küldjön!
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv!
Én nem linkelek inkább leírom azt a tortát, amit a nagypapám 80. szülinapjára sütöttem.
piskóta: 5 tojás, 5 kanál liszt, 5 kanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, késhegynyi sütőpor
tojássárgáját elkevered a cukor+ vaníliás cukorral, majd lassan hozzáadod a sütőporos lisztet
egy másik edényben felvered a tojásfehérjét egy pici sóval, majd ha kemény összekevered a lisztes keverékkel, de csak óvatosan, össze ne törd a habot :)
én ebből 2 piskótát sütöttem vagy 26 centis tortaformában, vagy egy közepes négyszögletes tepsiben és mindenképpen sütőpapírral béleld ki
én egy krémet és egy mázt csináltam hozzá:
krém: 15 dkg darált mákot ízlés szerinti cukorral és 1-1.5 dl tejjel sűrűre főztem, majd teljesen kihűtöttem, felvertem egy 2 dl tejszínt és belekevertem a mákot (dióval, vagy pudinggal is csinálhatod)
a máz: 10 dkg étcsokit 5 kanál vízzel felolvasztottam majd belekevertem 8 dkg vajat, amikor a vaj felolvadt beletettem 25 dkg cukrot először majd utána még egy kicsit (nem olyan nagyon tömény nyugi :)) és bekentem vele a tortát tetejét és oldalát
Bögrés gyümölcstorta
Hozzávalók (2 decis bögrével vagy kefíresdobozzal mérve):
2 bögre porcukor, 2 bögre rétesliszt (vagy másfél bögre rétesliszt + fél bögre darált dió), fél bögre olvasztott (de nem meleg) vaj, 6 tojás, egy csomag vaníliás cukor, csipetnyi fehéj, csipetnyi só, egy mokkáskanál sütőpor.
A tetejére: kb. 1 kiló megtisztított, feldarabolt friss vagy befőtt vegyes gyümölcs jól lecsöpögtetve (barack, cseresznye, meggy, málna, ribizli...)
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájukat a cukorral, vaníliás cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverjük. A tojásfeherjékből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. Összekeverjük a lisztet (a diót), a fahéjat és a sütőport, és ezt a száraz keveréket csomómentesen összevegyítjük a cukros tojássárgájával. Ezután óvatosan beleforgatjuk a krémbe a keményre vert tojásfehérjét.
A tésztát sütőpapírral bélelt gyümölcstorta-formába vagy tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon sütni kezdjük.
Hat perccel a sütés megkezdése után kivesszük a sütőből, és elrendezzük a tetején a jól lecsöpögtetett gyümölcsöket (picit be fognak süllyedni a tésztába, de nem teljesen). Ezután visszarakjuk a süteményt a sütőben, és készre (tűpróbáig) sütjük. (Ha nagyon barnul a teteje, takarjuk be alufóliával.)
Amikor megsült, még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!