Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen egyszerű de finom és...

Milyen egyszerű de finom és szép tortareceptet tudtok?

Figyelt kérdés

A barátomnak szeretnék valami szépet sütni,de nem vagyok valami jó ebben,ezért szeretnék valami könnyen elkészíthetőt,de szépet és finomat!

Légyszi aki tud ilyen receptet az küldjön!

Előre is köszi a válaszokat!

Üdv!


2010. jan. 28. 15:35
 1/4 anonim ***** válasza:
2010. jan. 28. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:
www.nosalty.hu
2010. jan. 28. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Én nem linkelek inkább leírom azt a tortát, amit a nagypapám 80. szülinapjára sütöttem.

piskóta: 5 tojás, 5 kanál liszt, 5 kanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, késhegynyi sütőpor

tojássárgáját elkevered a cukor+ vaníliás cukorral, majd lassan hozzáadod a sütőporos lisztet

egy másik edényben felvered a tojásfehérjét egy pici sóval, majd ha kemény összekevered a lisztes keverékkel, de csak óvatosan, össze ne törd a habot :)

én ebből 2 piskótát sütöttem vagy 26 centis tortaformában, vagy egy közepes négyszögletes tepsiben és mindenképpen sütőpapírral béleld ki

én egy krémet és egy mázt csináltam hozzá:

krém: 15 dkg darált mákot ízlés szerinti cukorral és 1-1.5 dl tejjel sűrűre főztem, majd teljesen kihűtöttem, felvertem egy 2 dl tejszínt és belekevertem a mákot (dióval, vagy pudinggal is csinálhatod)

a máz: 10 dkg étcsokit 5 kanál vízzel felolvasztottam majd belekevertem 8 dkg vajat, amikor a vaj felolvadt beletettem 25 dkg cukrot először majd utána még egy kicsit (nem olyan nagyon tömény nyugi :)) és bekentem vele a tortát tetejét és oldalát

2010. jan. 28. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Bögrés gyümölcstorta



Hozzávalók (2 decis bögrével vagy kefíresdobozzal mérve):

2 bögre porcukor, 2 bögre rétesliszt (vagy másfél bögre rétesliszt + fél bögre darált dió), fél bögre olvasztott (de nem meleg) vaj, 6 tojás, egy csomag vaníliás cukor, csipetnyi fehéj, csipetnyi só, egy mokkáskanál sütőpor.

A tetejére: kb. 1 kiló megtisztított, feldarabolt friss vagy befőtt vegyes gyümölcs jól lecsöpögtetve (barack, cseresznye, meggy, málna, ribizli...)


Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájukat a cukorral, vaníliás cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverjük. A tojásfeherjékből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. Összekeverjük a lisztet (a diót), a fahéjat és a sütőport, és ezt a száraz keveréket csomómentesen összevegyítjük a cukros tojássárgájával. Ezután óvatosan beleforgatjuk a krémbe a keményre vert tojásfehérjét.

A tésztát sütőpapírral bélelt gyümölcstorta-formába vagy tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon sütni kezdjük.

Hat perccel a sütés megkezdése után kivesszük a sütőből, és elrendezzük a tetején a jól lecsöpögtetett gyümölcsöket (picit be fognak süllyedni a tésztába, de nem teljesen). Ezután visszarakjuk a süteményt a sütőben, és készre (tűpróbáig) sütjük. (Ha nagyon barnul a teteje, takarjuk be alufóliával.)

Amikor megsült, még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.

2010. jan. 30. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!