Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék csokikrémes islert...

Szeretnék csokikrémes islert sütni. Van valami jól bevált recept?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 4. 11:08
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:


* A tésztához:

* 2 egész tojás

* 25 dkg sütőmargarin

* 25 dkg cukor

* 1 csomag vaníliás cukor

* 25 dkg darált dió

* 37 dkg liszt

* sütőpor

* A krémhez:

* 25 dkg cukor

* 4 egész tojás

* 2 evőkanál kakaó

* 25 dkg sütőmargarin

* A csokimázhoz:

* kb. 10 dkg tortabevonó

* sütőmargarin/olaj


Elkészítés:


A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Egy kis pihentetés jót tesz a tésztának. Elnyújtjuk, korongokat szúrunk ki belőle (én a kisebbeket jobban szeretem, de tetszés szerinti méretűre lehet), és megsütjük, de csak addig, míg egy kis színt kap. A krémhez a tojásokat kikeverjük a cukorral és a kakaóval, gőz fölött sűrű krémet főzünk belöle. Egy kis instant kávéval (kb. 1 kávéskanál) meg lehet bolondítani. Lehet úgy is csinálni, hogy nem kakaót használunk, hanem főzőcsokit, melyet csak akkor adunk hozzá, amikor megfőtt a krém. Azt használjuk, ami van otthon. Mikor kihűlt a krém, belekeverjük a puha margarint. Addig keverjük, míg kivilágosodik a krém. Habzsákba töltjük (ha nincs, megteszi a kávéskanál is) és a krémmel összeragasztunk 2 tésztakorongot. A tetejére a csokimáz úgy készül, hogy a csokit egy kevés margarinnal együtt felolvasztjuk gőz fölött. Annyi margarin kell (vagy olaj, ki hogy szokta), hogy ne legyen túl sűrű. Az islereket ebbe a mázba mártjuk, és már kész is. Egy éjszakányi állás után megpuhul, és már ehető is. Igen jó!

2011. ápr. 4. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ ki fogom próbálni azt hiszem még ma
2011. ápr. 5. 06:47
 3/3 anonim ***** válasza:
.
2011. júl. 28. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!