Hogy készíted el a pacalt?
Mi pont most csináljuk!
eddig előfőzöttett vettem, de most mi főztük elő.
Felcsíkozva főztük elő kb. 1,5 órát.
Már most rendesen fő, pöriként. Hmm nyammmi... alig várom kész legyen.
A pacalpörkölt az egyik gyengém.(elég sok van...)
Nálam az előfőzött, fagyasztott felejtős, mert egyetlen perccel sem fő hamarabb, ellenben cserébe az egy kiló mire kienged, csak 60 deka. Jól bele van fagyasztva a víz.
Ismerős, részeges hentest némi papramorgóval motiválom arra, hogy frisset adjon, mégpedig bendő részt.
Ha van idő, akkor sós vízben háromnegyed órát fedő nélkül
meglobbantom, ezután melegen csíkozom, és a már kész alapra helyezem, ahol 3-5 órát főzöm. Fontos, hogy ne hűljön vissza, mert "megedződik", nehezen fő a zsíron.
Ez az igazi módszer, de van amikor "gyorsítani kell".
Ilyenkor kuktában kap 30-40 percet, majd csíkozás, pörkölt, amit a főzővízzel öntök fel, így nincs ízveszteség. Ezzel a módszerrel, hacsak nem extra élemedett korú marháról van szó, bő két óra alatt a kezdéstől tálalható.
Tudtam, hogy itt vannak igazán hozzáértő Barátaim és szakértőktől kapsz választ.Fogadd meg tanácsaikat és
finom pacalt fogsz főzni.
üdvözöllek Téged is Őket pedig külön is.Ők tudják ki -e-
Köszönöm a válaszokat.
Bár Én spec nem szeretem és a gondolattól is írtózom,hogy megkóstoljam de megcsináltam és ízlett a családnak :)
Úgyhogy a végeredmény számít.
Köszönöm mindenki véleményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!