Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készíted el a pacalt?

Hogy készíted el a pacalt?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra,hogy előfőzöd-e?És ha igen akkor egyben vagy már felcsíkozva?
2011. febr. 19. 14:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Kiöntöm a konzervet egy tányérra aztán berakom a mikróba.
2011. febr. 19. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Bazzzd de észlény vagy.Mi a p*csnak írsz ha gyík vagy?
2011. febr. 19. 14:59
 3/12 anonim ***** válasza:
Én már eleve előfőzött, megtisztított pacalt veszek. Hol vetted, és milyen? Meg van pucolva?
2011. febr. 19. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha egyben van még amikor veszed, célszerű úgy is hagyni az előfőzéshez, könnyebb a pucolása. Ha még nyers, akkor sós vízben, vöröshagymával, szemes borssal, egy kis köménymaggal kb. 2 órahosszáig főzöd. Ha egy kicsit meghűlt, pucolod, aztán csíkozod. Ha előfőzött, akkor is felteszem minimum a röpke órára főni, hogy átpuhuljon, mert (háklis vagyok) mindenképpen átpucolom (még akkor is, ha már csíkozott).
2011. febr. 19. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

Mi pont most csináljuk!

eddig előfőzöttett vettem, de most mi főztük elő.

Felcsíkozva főztük elő kb. 1,5 órát.

Már most rendesen fő, pöriként. Hmm nyammmi... alig várom kész legyen.

2011. febr. 19. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
Pörköltalap , kevés köménymag sok majoranna.
2011. febr. 19. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 doboszoli ***** válasza:

A pacalpörkölt az egyik gyengém.(elég sok van...)

Nálam az előfőzött, fagyasztott felejtős, mert egyetlen perccel sem fő hamarabb, ellenben cserébe az egy kiló mire kienged, csak 60 deka. Jól bele van fagyasztva a víz.

Ismerős, részeges hentest némi papramorgóval motiválom arra, hogy frisset adjon, mégpedig bendő részt.

Ha van idő, akkor sós vízben háromnegyed órát fedő nélkül

meglobbantom, ezután melegen csíkozom, és a már kész alapra helyezem, ahol 3-5 órát főzöm. Fontos, hogy ne hűljön vissza, mert "megedződik", nehezen fő a zsíron.

Ez az igazi módszer, de van amikor "gyorsítani kell".

Ilyenkor kuktában kap 30-40 percet, majd csíkozás, pörkölt, amit a főzővízzel öntök fel, így nincs ízveszteség. Ezzel a módszerrel, hacsak nem extra élemedett korú marháról van szó, bő két óra alatt a kezdéstől tálalható.

2011. febr. 19. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Tudtam, hogy itt vannak igazán hozzáértő Barátaim és szakértőktől kapsz választ.Fogadd meg tanácsaikat és

finom pacalt fogsz főzni.

üdvözöllek Téged is Őket pedig külön is.Ők tudják ki -e-

2011. febr. 19. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 doboszoli ***** válasza:
E-mail ment.
2011. febr. 20. 04:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Bár Én spec nem szeretem és a gondolattól is írtózom,hogy megkóstoljam de megcsináltam és ízlett a családnak :)

Úgyhogy a végeredmény számít.


Köszönöm mindenki véleményét.

2011. febr. 20. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!