Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért zavaros levesem léje?

Miért zavaros levesem léje?

Figyelt kérdés

Van benne répa,karalábé,zöldség,krumpli,hús.

Szűrjem majd le vagy mit csináljak?


2011. febr. 11. 09:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha nagyon zavar, akkor még meg tudod egy kis plussz munkával menteni.

Elöször szedj ki belöle mindent (hús, zöldségek), a levét forrrald fel, amig gyöngyözni kezd. Közben 1 tojás fehérjét verd fel habnak és állandó keverés mellett önts a levesbe, és várd meg, amig ismét forrni kezd, ekkor zárd el, hagyd 15-20 percet állni, és utána szürd át egy ruhaszalvétán. A tojáshab megköti magában az összes üledéket, közben kicsapódik és ezért nem megy át a szüröruhán.

2011. febr. 11. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 doboszoli ***** válasza:

Ez már ilyen.

A későbbiekre:

Hideg vízben kezdjed főzni a húst. Ha a habját "feladja",

vagy habozd le, vagy amíg a hab el nem tűnik (bele nem fő), NE KEVERD MEG! Valószínűleg itt hibáztál.

Utána zöldségelni, és ahogy fentebb tündér háziassznyok írták, lassan, gyöngyöztetve főzni, amíg a hús meg nem puhul.

2011. febr. 11. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!