Miért zavaros levesem léje?
Van benne répa,karalábé,zöldség,krumpli,hús.
Szűrjem majd le vagy mit csináljak?
Ha nagyon zavar, akkor még meg tudod egy kis plussz munkával menteni.
Elöször szedj ki belöle mindent (hús, zöldségek), a levét forrrald fel, amig gyöngyözni kezd. Közben 1 tojás fehérjét verd fel habnak és állandó keverés mellett önts a levesbe, és várd meg, amig ismét forrni kezd, ekkor zárd el, hagyd 15-20 percet állni, és utána szürd át egy ruhaszalvétán. A tojáshab megköti magában az összes üledéket, közben kicsapódik és ezért nem megy át a szüröruhán.
Ez már ilyen.
A későbbiekre:
Hideg vízben kezdjed főzni a húst. Ha a habját "feladja",
vagy habozd le, vagy amíg a hab el nem tűnik (bele nem fő), NE KEVERD MEG! Valószínűleg itt hibáztál.
Utána zöldségelni, és ahogy fentebb tündér háziassznyok írták, lassan, gyöngyöztetve főzni, amíg a hús meg nem puhul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!