SOS! Felforraltam a húslevest! Mit csináljak vele, hogy ne legyen zavaros?
Vagy már veszett ügy? (még nincs bezöldségelve)
Köszönöm előre is a válaszokat!
leszeded a tetejeröl a habot sztem bar nem vagyok tul tapasztalt szakács^^
sztem nem lesz semmi baja
Érdekes, édesanyám sose habozta le a húslevest és mindig gyönyörűen tiszta lett.
Ő azt mondta hogy húslevest nem lehet 1 óra alatt csinálni, ha gyorsan nagy lángon főzi az ember akkor lesz zavaros.
Az ő titka az volt hogy éppen csak gyöngyözzön a leves és sokáig kell főzni. Nálunk a hétvégi húsleves reggel 7-től főtt ebédig! És olyan finomat soha máshol nem ettem.
Én a helyedben tejfölös húslevest csinálnék belőle. Nagyon finom, kár hogy az emberek nem ismerik :(
Ha már zavaros lett,akkor megteheted azt is hogy leszűröd a levet(ne legyen benne hús,zöldség), a lét visszateszed a tűzre,hagyod forrni .Egy tojásfehérjét villával kissé felversz egy doboz paradicsopürével,és ezt a levesbe öntöd,Pár percig hagyod együtt forrni,a tetején a hab összeáll, leveszed a tűzről,és a habot leszeded a leves tetjéről.A leves nem lesz zavaros.
Így szokták deríteni az aszpikot is.
Máskor ahogy az előzőek írták,csak nagyon lassan főzd a húslevest,és a habot sem kell akkor leszűrni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!