Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! Felforraltam a húslevest!...

SOS! Felforraltam a húslevest! Mit csináljak vele, hogy ne legyen zavaros?

Figyelt kérdés

Vagy már veszett ügy? (még nincs bezöldségelve)

Köszönöm előre is a válaszokat!


2009. nov. 14. 07:36
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%

leszeded a tetejeröl a habot sztem bar nem vagyok tul tapasztalt szakács^^

sztem nem lesz semmi baja

2009. nov. 14. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Remélem, hogy igazad lesz :-)
2009. nov. 14. 07:46
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd hűlni és akkor letisztul. Majd merd át a tiszta levest egy másik fazékba.
2009. nov. 14. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Segíthet, ha hagyod leülepedni és lemeregeted róla a tiszta részt, vagy átszűröd pl. kávéfilteren. Ha mégis zavaros marad (sajnos jártam már így) akkor csinálj belőle tejszínes, tárkonyos tejszínes ragulevest, vagy akár tejfölös húslevest. Tudom, a tejfölös húsleves nem túl elterjedt, de mi egyszer Lajosmizse és Kecskemét között található csárdában ettünk ilyet, nagyon finom volt, azóta is rendszeresen elkészítem.
2009. nov. 14. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy válaszoltatok! Lehet, hogy ragul leves kell legyen belőle, mert 20x-ra átszűrve is iszonyú zavaros...:-(
2009. nov. 14. 08:20
 6/11 anonim válasza:
100%
Szia! Ha a húslevest akarsz az elsőszabály az hogy sohasem hagyjuk lobogni!!!!! Ha belerakod a krumplit kicsit letisztul és a legvégén is le kell majd szűrni. egyébkén meg ha kicsit zavaros attól még az íze ugyan olyan. Sok sikert a következőhöz!!!
2009. nov. 14. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
76%
Leszeded a habot a tetejéről (mindig le kell szedni), és a végén is átszűröd.
2009. nov. 14. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim válasza:
53%

Érdekes, édesanyám sose habozta le a húslevest és mindig gyönyörűen tiszta lett.

Ő azt mondta hogy húslevest nem lehet 1 óra alatt csinálni, ha gyorsan nagy lángon főzi az ember akkor lesz zavaros.

Az ő titka az volt hogy éppen csak gyöngyözzön a leves és sokáig kell főzni. Nálunk a hétvégi húsleves reggel 7-től főtt ebédig! És olyan finomat soha máshol nem ettem.


Én a helyedben tejfölös húslevest csinálnék belőle. Nagyon finom, kár hogy az emberek nem ismerik :(

2009. nov. 14. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok jó tanácsot! Legközelebb ügyesebb leszek :-) (remélem)
2009. nov. 14. 21:23
 10/11 anonim ***** válasza:
59%

Ha már zavaros lett,akkor megteheted azt is hogy leszűröd a levet(ne legyen benne hús,zöldség), a lét visszateszed a tűzre,hagyod forrni .Egy tojásfehérjét villával kissé felversz egy doboz paradicsopürével,és ezt a levesbe öntöd,Pár percig hagyod együtt forrni,a tetején a hab összeáll, leveszed a tűzről,és a habot leszeded a leves tetjéről.A leves nem lesz zavaros.

Így szokták deríteni az aszpikot is.

Máskor ahogy az előzőek írták,csak nagyon lassan főzd a húslevest,és a habot sem kell akkor leszűrni.

2009. nov. 14. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!