Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogy főzi a húslevest?...

Ki hogy főzi a húslevest? Egyben felteszel mindent, vagy a húst előbb megrottyantod, hogy a levesed szép tiszta legyen?

Figyelt kérdés
Anyum azt mondja egyben kell feltenni, mert az elején összekapja a húst és a levesben marad a tartalma, más meg azt mondja, az a rossz, és hogy külön forraljam fel a húst, mert úgy lesz egészséges a leves. Kíváncsian várom, ki hogy főzi és miért úgy????
2011. jún. 27. 14:59
 1/9 anonim ***** válasza:
Én előbb a hússal felforralom, leszedem a habot róla és utána rakom bele az összes zöldséget. Igy tanultam anyukámtól.
2011. jún. 27. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha friss a hús, felteszem, lehabolom, majd zöldségelem, ízesítem.

Ha fagyasztóból veszem ki, és már régebbi (1-2 hónapos), akkor az első habos levet leöntöm, és újból felteszem főni. Ezt, ha kell még habolom, majd zöldségelem, ízesítem.


Üdv!

2011. jún. 27. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
én is előbb a husi, lehabozom, majd bele a zöldség és a fűszerek.
2011. jún. 27. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha hideg vízben teszed fel a húst,akkor összerántja a felületét,és jobb ízű lesz a leveshús. Melegvízbe téve a leves jobb. A hagymát,fűszereket a hússal együtt teszem fel,nem habozom le,mert elforrja a habját,és benne marad az íze a levesben. A zöldségeket csak akkor teszem bele,ha már a hús majdnem megfőtt.

Ami még fontos: ha felforrt a lé,utána csak nagyon lassan szabad főzni.

2011. jún. 27. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
hideg vizben teszem fel, nem habolom (régen leszedtem a habot,aztán megtanultam,hogy kitisztul akkor is ha nem szeded le) a csirkével együtt teszem fel a zöldséget is,a marhával csak a hagymát zellert teszem fel, a répát,többit később.
2011. jún. 27. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 doboszoli ***** válasza:

15:25-ösnek

Bizonyára csak elírtad, de a húslevesben a husit HIDEG vízben kezdjük főzni, mert ha forróba teszed fel, éppen hogy összerántja a felületén a fehérjét, ezáltal bezárja a hús belsejét.

Pár éve én sem habozom, meggyőzött egy hozzáértő, hogy a habbal sok ízt is kidobunk. Tehát megvárom, amíg a hab belefő, addig nem kavarom meg,(mert akkor zavaros lesz)

majd tálaláskor szűrőn át megy a levesestálba. Ha a hab eltűnt, azonnal zöldségelem, innentől csak gyöngyözve fő, amíg a hús meg nem puhul.

2011. jún. 27. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Hát nagyon köszönöm a válaszokat, nem is gondoltam volna, hogy ennyi lesz. Ezt a nem habolom témát kipróbálom, én erről nem is hallottam! Még egyszer köszi!
2011. jún. 28. 15:38
 8/9 doboszoli ***** válasza:
Próbáld ki és kérlek referálj az eredményről!
2011. jún. 28. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Majdnem elfelejtettem válaszolni. Azóta többször volt husi leves, nem haboltam, igaz én egyben tettem fel mindenféle finom zöldséggel. Régen csak répa-zöldség, hagyma, paradicsom, paprika került bele, mára már zeller zöld és szár, karalábé, krumpli, petrezselyem is. Tényleg szépen kitisztul a leves és nagyon fini lett, köszönöm a segítséget.
2011. szept. 14. 13:44

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!