Ki hogy főzi a húslevest? Egyben felteszel mindent, vagy a húst előbb megrottyantod, hogy a levesed szép tiszta legyen?
Ha friss a hús, felteszem, lehabolom, majd zöldségelem, ízesítem.
Ha fagyasztóból veszem ki, és már régebbi (1-2 hónapos), akkor az első habos levet leöntöm, és újból felteszem főni. Ezt, ha kell még habolom, majd zöldségelem, ízesítem.
Üdv!
Ha hideg vízben teszed fel a húst,akkor összerántja a felületét,és jobb ízű lesz a leveshús. Melegvízbe téve a leves jobb. A hagymát,fűszereket a hússal együtt teszem fel,nem habozom le,mert elforrja a habját,és benne marad az íze a levesben. A zöldségeket csak akkor teszem bele,ha már a hús majdnem megfőtt.
Ami még fontos: ha felforrt a lé,utána csak nagyon lassan szabad főzni.
15:25-ösnek
Bizonyára csak elírtad, de a húslevesben a husit HIDEG vízben kezdjük főzni, mert ha forróba teszed fel, éppen hogy összerántja a felületén a fehérjét, ezáltal bezárja a hús belsejét.
Pár éve én sem habozom, meggyőzött egy hozzáértő, hogy a habbal sok ízt is kidobunk. Tehát megvárom, amíg a hab belefő, addig nem kavarom meg,(mert akkor zavaros lesz)
majd tálaláskor szűrőn át megy a levesestálba. Ha a hab eltűnt, azonnal zöldségelem, innentől csak gyöngyözve fő, amíg a hús meg nem puhul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!