Miért zavaros levesem léje?
Van benne répa,karalábé,zöldség,krumpli,hús.
Szűrjem majd le vagy mit csináljak?
Zellergumó van benne?
A levelét nem szabad, csak a gyökerét.
én is beleteszem a zeller zöldjét is. lehet, hogy a sorrenddel volt a baj.
hús hidegvízben föltéve, lassal fölforralni, nehogy zubogjon, közben folyamatosan lehabozni. ha már nem keletkezik újabb ha, mehetnek bele zöldségfélék, fűszerek.
nagyon lassan kell valóban gyöngyözve kell főzni, legalább 2 és fél óráig.
Akkor nagyon elrontottam,mert rögtön forró vízzel tettem fel,zubogott is,kavargattam is.
Hogy mentsem meg??
Ha nem vendégeknek főzted, akkor szűrd le (bár sokat nem segít), és nyugodtan egyétek meg, az ízén nem változtat a kinézete, attól még finom lesz. Ha vendégeknek lesz és nem akarod a művedet mutogatni (bár bárkivel előfordul, úgy veszem ki első levesed) és ha esetleg kockahús van benne nyomj bele egy kis gulyáskrémet és piros aranyat, forrald össze és senki nem fogja észrevenni, hogy zavaros. Gulyás jellege lesz, de nagyon finom, akár tejfölös habarással is megbolondíthatod a végén.
Legközelebb meg ne lobogtasd annak a szegény húslevesnek a levét. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!