Mézes pálinka meddig lesz zavaros?
Figyelt kérdés
Egy liter házi pálinkához öntöttem kb három deci mézet, és tettem még hozzá egy marék aszalt fekete cseresznyét. Így van már három napja, de még mindig zavaros. Mikorra fog letisztulni, vagy mit tegyek hogy letisztuljon??2011. máj. 16. 08:52
1/5 anonim válasza:
Ilyet én is szoktam csinálni, csak mazsolával meg fügével. Három hétig szoktam érlelni, naponta rázogatom.Amikor letisztul, akkor már nem rázogatod, hanem óvatosan átszűröd sűrű szűrővel.
2/5 doboszoli válasza:
Az idők végéig.
Akácmézet használj, attól tükrös marad, nem opálosodik.
Amúgy nyugodtan fogyasztható így is, majd a vese megszűri, az a dolga...
3/5 anonim válasza:
Én csak sima mézes pálinkát szeretnék készíteni.... igazából már be is kevertem. Felhevített mézre öntöttem a pálinkát. 1 nap alatt elég sokat tisztult, de még nem tudom, hogy teljesen átlátszó lesz e az ital (illetve borostyánszínű a méz színétől) A lényeg az, hogy ne legyen zavaros. A kérdésem az lenne, hogy aszalt gyümölcságy nélküli mézespálinkát is érdemes naponta rázogatni, vagy ha leülepszik az oldott méz már az első napon, akkor már nem kell hozzányúlnom, csak várnom a tisztulást?
4/5 doboszoli válasza:
Ha egyszer feloldódik a méz, utána nem ülepszik.
Alaposan el kell keverni.
5/5 anonim válasza:
a felhevített mézben teljesen feloldódott... nem értem miért "csapódott" ki ennyi méz... mintha cukor lenne az üveg alján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!