Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsem el a rántott...

Hogyan készítsem el a rántott sertésmájat, hogy ne legyen kemény?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy nem szabad megsózni sütés előtt, mert akkor kemény lesz. De ennek ellenére, nekem mindig sikerül német brikettet készítenem, sertésmájnak álcázva:(
2011. jan. 29. 17:29
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
En is igy szoktam elkésziteni a màjat,àltalàban csirkamàjból panirozva, viszont rettentõen csapkod az olaj a fedõ alatt,jénai,sokszor ugy félek,hogy széjjel reccsen.Erre nem tudtok valami gyógymódot?:)
2011. jan. 29. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/25 doboszoli ***** válasza:

Szóval nem egy hónapja főzök. Ám a sertés májnál, bár elég ritkán van, mindig van egy "B" terv is, mert mi lesz,ha..

Pl. resztelt májnál van amikor csodás puha, van amikor olyan, mint a kemencepadka. Azonos technológiával készül.

A fene se érti ezt.

2011. jan. 29. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/25 anonim ***** válasza:

Nem szereted a csirkemájat?Szerintem finomabb könnyebb elkésziteni és gyorsan is megvan.Ez csak egy felvetés volt.

Amúgy a conimájnál nem tuti h te vagy a hibás ha kemény lesz,elég ha a máj idős állattol származik.

2011. jan. 29. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/25 anonim ***** válasza:
Szerintem meg, ha nagy lángon sütjük, hamar megég a panír. A májat 1-1,5 cm-es vastagságúra vágd, hogy át tudjon sülni.A csirkemájat is tejbe kell áztatni, hogy ne fröcsköljön.
2011. jan. 29. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/25 anonim ***** válasza:
A csirkemájat kell szurkálni sütés közben és akkor nem fog fröcskölni,meg a kacsamájat is,amúgy ijesztő néha amit művel:)
2011. jan. 29. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/25 anonim ***** válasza:

a máj már csak ilyen, durrog, csapkod, akármiben is sütjük.

egy rántottmáj után úgy néz ki a gáz és környéke, mint az elhagyott lövészárok..:))

azért én mégsem javaslom a jénait, hanem egy jó nyeles

serpenyőt.

2011. jan. 29. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/25 anonim ***** válasza:

nem a nagylángról van szó. de amikor beletesszük legyen forró a zsiradék, hogy összekapja a külsejét, utána természetesen lehet mérsékelni a lángot.

de akkor sem szabad sokáig bent tartani, akkor levet engedhet és elázik az egész, külön lesz a máj és külön a prézli.

egy frissensült rántott sertésmáj, még a tapasztaltalt vendéglősöknek is a mumusuk.

2011. jan. 29. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/25 A kérdező kommentje:

nincs csirkemájam itthon, bevásároltam 1,5 kg májat, így jól jönnek a praktikáitok, hogy ne menjen veszendőbe:)

a csirkemájat amúgy bacon szalonnába tekerem és jénaiban sütöm ki, de eddig még egyszer sem áztattam tejbe.

Az olajfröcsögésre: én a tűzhely körül mindent leterítek papírtörlővel:D

láttam már egyébként olyan fedőt, ami az olajfröcsögés ellen van.


Na, majd holnap akkor kiderül, hogy sikerül-e a májacska, amúgy nagyon imádom!

2011. jan. 29. 19:06
 19/25 anonim ***** válasza:

én is vettem egy fröccsenésgátlót. hát mit mindjak, egy kalap szart sem ér. ahhoz, hogy megfordítsd,azt is le kell venni, és akkor máris fröcsköl szanaszét.

a más kisütésénél egyszerűen bekalkulálom a plusz melót.

sok sikert :))

2011. jan. 29. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/25 anonim ***** válasza:
* a máááj kisütésekor:))
2011. jan. 29. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!