Hogyan készítsem el a rántott sertésmájat, hogy ne legyen kemény?
Szóval nem egy hónapja főzök. Ám a sertés májnál, bár elég ritkán van, mindig van egy "B" terv is, mert mi lesz,ha..
Pl. resztelt májnál van amikor csodás puha, van amikor olyan, mint a kemencepadka. Azonos technológiával készül.
A fene se érti ezt.
Nem szereted a csirkemájat?Szerintem finomabb könnyebb elkésziteni és gyorsan is megvan.Ez csak egy felvetés volt.
Amúgy a conimájnál nem tuti h te vagy a hibás ha kemény lesz,elég ha a máj idős állattol származik.
a máj már csak ilyen, durrog, csapkod, akármiben is sütjük.
egy rántottmáj után úgy néz ki a gáz és környéke, mint az elhagyott lövészárok..:))
azért én mégsem javaslom a jénait, hanem egy jó nyeles
serpenyőt.
nem a nagylángról van szó. de amikor beletesszük legyen forró a zsiradék, hogy összekapja a külsejét, utána természetesen lehet mérsékelni a lángot.
de akkor sem szabad sokáig bent tartani, akkor levet engedhet és elázik az egész, külön lesz a máj és külön a prézli.
egy frissensült rántott sertésmáj, még a tapasztaltalt vendéglősöknek is a mumusuk.
nincs csirkemájam itthon, bevásároltam 1,5 kg májat, így jól jönnek a praktikáitok, hogy ne menjen veszendőbe:)
a csirkemájat amúgy bacon szalonnába tekerem és jénaiban sütöm ki, de eddig még egyszer sem áztattam tejbe.
Az olajfröcsögésre: én a tűzhely körül mindent leterítek papírtörlővel:D
láttam már egyébként olyan fedőt, ami az olajfröcsögés ellen van.
Na, majd holnap akkor kiderül, hogy sikerül-e a májacska, amúgy nagyon imádom!
én is vettem egy fröccsenésgátlót. hát mit mindjak, egy kalap szart sem ér. ahhoz, hogy megfordítsd,azt is le kell venni, és akkor máris fröcsköl szanaszét.
a más kisütésénél egyszerűen bekalkulálom a plusz melót.
sok sikert :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!