Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Adhatok sertésmájat kutyának?

Adhatok sertésmájat kutyának?

Figyelt kérdés
Több helyen is úgy hallottam,hogy kutyának-macskának sertéshúst nem szabad adni,még főtten sem. (X kór v. fertőzés miatt.) Ebbe a sertésmáj is beletartozik?Nem akarok ártani a kis drágának...
2010. jan. 16. 19:51
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem főzve, sütve simán lehet adni húst is, májat is.
2010. jan. 16. 19:54
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Főzve,sütve mindent adhatsz. Nem lesz tőle semmi baja.
2010. jan. 16. 19:59
 3/17 anonim ***** válasza:
78%
Egyetértek az előttem szólókkal, adhatsz neki. Az a guppi, aminek csak csirke- és marhamájat lehet adni.
2010. jan. 16. 20:05
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
A betegség neve, amit a nyers sertés húson keresztül megfertőzheti őket, az Aujeszky-kór vagy más néven álveszettség. Ha rendesen megfőzöd, akkor adhatsz nekik májat, nyersen soha!
2010. jan. 16. 20:05
 5/17 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Esetleg még annyi kérdésem volna: itt is érvényes,ami a macskánál? Vagyis,hogy csak módjával szabad májat adni neki,izületi bántalmak megelőzése végett?

2010. jan. 16. 20:09
 6/17 anonim ***** válasza:
39%
Nem tudok róla.
2010. jan. 16. 20:27
 7/17 anonim válasza:
Sütve vagy főzve igen,a máj ráadásul különösen jól,ha a kutya felfázott és vesebetegsége van.(a B vitamin tartalma miatt)
2010. jan. 16. 20:28
 8/17 anonim ***** válasza:
51%
Ezt úgy utálom... Fogjátok már fel végre, hogy a kutya egyszer vadállat volt, és ragadozó! Persze hogy ehet májat, ennyire nem kell izélni. Nem csak tápon kell éltetni a kutyákat. Különben is, a májtól csak akkor kap fertőzést ha a disznó beteg volt, vagy ilyesmi. A máj tele van fehérjével, szóval én csak ajánlani tudom. Macskámnak, kutyámnak egyaránt adok disznómájat már jó pár éve ( a kutyám 11 éves) és még egyszer sem lett bajuk.
2010. jan. 16. 20:38
 9/17 anonim válasza:
11%
Ha csak megfőzöd meg megsütöd , pff xD, érdekes disznótoron vágtam neki egy darabot meg a macseknak is és semmi bajuk nem lett, a lépet is nyersen adtam oda nekik megfeleztem és nagyon hamar megették semmi bajuk azóta, francokat kényeztettek olyan állatokat amik még az ember húst is megennék ha odadobnád nekik
2010. jan. 16. 20:43
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

20.43-as gratulálok a hozzáállásodhoz, orosz rulettet játszol az életükkel.

A máj etetéssel vigyázni kell, nagyon magas az A-vitamin tartalma, ha hosszú távon etetsz májat macskával, akkor könnyen "túladagolás" lehet a vége.

2010. jan. 16. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!