Hogyan készítsem el a rántott sertésmájat, hogy ne legyen kemény?
próbáld meg úgy, hogy egy kis fokhagymás tejben áztasd a májszeleteket.parírtörlővel itasd le róla a fölösleget panírozás előtt. forró legyen a zsiradék, és hamar meg kell fordítani.
persze azonnal kell tálalni és az asztalnál sózni.
köszi szépen!
rántani fogom. A fokhagymát sajnos utálom, így sima tejbe fogom áztatni. A panírozásánál van valami, amivel tudom puhítani, vagy az mehet a szokásos módon?
na most ketten majdnem kétfélét írtunk:)) én pont azt tapasztaltam, hogy a lassú tűznél keményedett meg.
de a tejes dologban egyezünk:))
kedves kérdező, egy próbát megér, igy is úgy is , aztaá meglátod.
amúgy én inkább a csirkemájat rántom ki, a tejes cucc nélkül is finom puha marad.
tipp az elcseszett májra: ledarálni, hozzá egy kis dinsztelt hagyma, 1-2 főtt tojás is darálva bors, majoranna,mustár, tejföl, a zsírjából egy kicsi és kész egy jó kis máspástétom.
a tejfölből csak annyit, hogy kenhető legyen.
üdv.
Én tejbe, vagy borsos tejbe áztatom pár órát, aztán nagyon picit megklopfolom, ha nagyon vastag, utána panírozom és megsütöm. Tényleg nem kell nagyon sokáig, csak amíg nem jön belőle véres lé. Csak mikor már kész van, akkor sózom, borsozom.
Ennek ellenére, ha nagyon öreg a máj, akkor még így is lehet, hogy kemény marad kicsit.
hát magát a panírt én úgy szoktam, hogy a felvert tojásokat egy kis tejföllel keverem ki, így nagyon finom
puha. a húsoknál is így csinálom.de jelzem, ez a prézlis
panírra vonatkozik.
ez a borsos tej jól hangzik, imádom a borsot. A pástétomos tipp meg szuper!
Az látszik a májon ha öreg állatból van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!