Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül a piskótatés...

Miért nem sikerül a piskótatésztám? Nem kel meg, lapos marad.

Figyelt kérdés

Már 2x próbáltam krémes piskótát csinálni, de nem kel meg a piskótám. 8 tojásból csinálom, -felverem a fehérjét, 8 kanál cukorral- és 8 kanál lisztet teszek bele és egy csomag sütőport. A sütő ajtaját nem nyitom ki. 250 fokon sütöttem, majd átállítottam úgy, hogy csak az alját süsse.

Anyósomnak, sógornőmnek nagymamámnak gáz sütőjük van, és mindegyiknek megkel. Mit rontok el? Már kétségbe vagyok esve. A nehéz sütiket is meg tudom csinálni, viszont a piskóta, -ami valóban könnyű lenne- nem sikerül...Azt elfelejtettem, hogy a vizes piskóta mindig sikerül...

2011. jan. 16. 17:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A leggyorsabb piskóta:

Pl.:5 db tojás ,5 ek cukor, 5 ek liszt

Tojásfehérjét kemény habbá verem, beleteszem a cukrot fényesedésig verem, bele a tojássárgája azt kb 1 percig verem és óvatosan belekeverem a lisztet.Forró sütőbe teszem 5 perc után csökkentem a hőfokot.Nyitogatni nem szabad a sütőajtót, mert visszaesik a piskótatészta.

2011. jan. 16. 20:49
 12/14 anonim ***** válasza:

Én úgy szoktam piskótát sütni, hogy ahány tojás annyi kanál liszt és cukor. A tojások sárgáját a cukorral sokáig keverem (sűrű, krémes állag), utána hozzáteszem a lisztet, elkeverem és végül óvatosan hozzákeverem a keményre felvert tojásfehérjét. Sütőport nem teszek bele. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben sütöm. Mindig feljön.

r

2011. jan. 16. 20:52
 13/14 anonim ***** válasza:
Sokféle piskótarecept van, de a sikertelenség oka szerintem a magas hő, én mindig a sütő középső sínén 180 fokon sütöm 25-30 percig, tüpróbával és arra is vigyázni kell, hogy a sütőport mindig a liszttel kell elkeverni, mert ha nedves anyaghoz ér soha nem kel fel.
2011. jan. 16. 21:37
 14/14 anonim ***** válasza:
A jó keményre felvert, és jó sütőhöz nem kell sütőpor.
2011. jan. 17. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!