Miért nem sikerül a piskótatésztám? Nem kel meg, lapos marad.
Már 2x próbáltam krémes piskótát csinálni, de nem kel meg a piskótám. 8 tojásból csinálom, -felverem a fehérjét, 8 kanál cukorral- és 8 kanál lisztet teszek bele és egy csomag sütőport. A sütő ajtaját nem nyitom ki. 250 fokon sütöttem, majd átállítottam úgy, hogy csak az alját süsse.
Anyósomnak, sógornőmnek nagymamámnak gáz sütőjük van, és mindegyiknek megkel. Mit rontok el? Már kétségbe vagyok esve. A nehéz sütiket is meg tudom csinálni, viszont a piskóta, -ami valóban könnyű lenne- nem sikerül...Azt elfelejtettem, hogy a vizes piskóta mindig sikerül...
A leggyorsabb piskóta:
Pl.:5 db tojás ,5 ek cukor, 5 ek liszt
Tojásfehérjét kemény habbá verem, beleteszem a cukrot fényesedésig verem, bele a tojássárgája azt kb 1 percig verem és óvatosan belekeverem a lisztet.Forró sütőbe teszem 5 perc után csökkentem a hőfokot.Nyitogatni nem szabad a sütőajtót, mert visszaesik a piskótatészta.
Én úgy szoktam piskótát sütni, hogy ahány tojás annyi kanál liszt és cukor. A tojások sárgáját a cukorral sokáig keverem (sűrű, krémes állag), utána hozzáteszem a lisztet, elkeverem és végül óvatosan hozzákeverem a keményre felvert tojásfehérjét. Sütőport nem teszek bele. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben sütöm. Mindig feljön.
r
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!