Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül a piskótatés...

Miért nem sikerül a piskótatésztám? Nem kel meg, lapos marad.

Figyelt kérdés

Már 2x próbáltam krémes piskótát csinálni, de nem kel meg a piskótám. 8 tojásból csinálom, -felverem a fehérjét, 8 kanál cukorral- és 8 kanál lisztet teszek bele és egy csomag sütőport. A sütő ajtaját nem nyitom ki. 250 fokon sütöttem, majd átállítottam úgy, hogy csak az alját süsse.

Anyósomnak, sógornőmnek nagymamámnak gáz sütőjük van, és mindegyiknek megkel. Mit rontok el? Már kétségbe vagyok esve. A nehéz sütiket is meg tudom csinálni, viszont a piskóta, -ami valóban könnyű lenne- nem sikerül...Azt elfelejtettem, hogy a vizes piskóta mindig sikerül...


2011. jan. 16. 17:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
45%

A piskótatészta nem kelt tészta. Soha nem fog megkelni, ha nem teszel bele élesztőt. Persze piskótába nem is kell.

Max. nem "jön fel".


A fehérje hideg legyen, mielőtt felvered, először félig felvered és utána rakod bele a cukrot.

2011. jan. 16. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
A 250 fokkal mindenképp baj van. 180 fokon szabad csak sütni, különben száraz lesz a piskóta.
2011. jan. 16. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
25%
Ne nyitogasd a sütő ajtaját, ameddig sül a tészta!!!
2011. jan. 16. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
79%

ne nyitogatja

csak el kéne olvasni, ha már írsz

2011. jan. 16. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:

Nem írtad a sárgáját. Azt hova teszed, és mikor?

Írok egy receptet, aminek a tésztája olyan, mint a piskóta, és még nem sikerült elrontanom.

4 tojás sárgáját habosra keverek 25 dkg cukorral, 1 dl olajjal, és 1 dl vízzel. Utána 20 dkg lisztet és 1/2 csomag sütőport teszek bele, ezzel is keverem, majd hozzáteszem a felvert fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt formába öntöm, és HIDEG sütőbe a középső rácsra rakom, közepes hőfokon kb. 40 perc alatt sül meg. Mikor már érezhető az illata, megnyitom az ajtót, és ha már nem "szuszog", akkor már jó. Normál méretű tortaformába elég az adag.

Szoktam tepsiben is sütni, közepes tepsihez elég, de a nagy tepsihez másfélszeres adagot veszek, akkor olyan 4-5 cm magas lesz a tészta.

2011. jan. 16. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
Én ahány tojás, annyi púpozott e.k. lisz, és eggyel kevesebb, de csapott e.k. cukor. (A cukor ugyanis lefelé húzza). Majd a tölteléktől úgyis édes lesz. Ja és soha NEM FINOMLISZTBŐL!!! A másikból (most nem jön elő a neve, talán grízes liszt?)A fehérjét verd olyan keményre, ha megfordítod az edényt ne essen ki belőle. A sütőport én is beleteszem. Szerintem így jónak kell lennie.
2011. jan. 16. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:
Finomlisztből csinálom. A tojássárgáját belekeverem a sütőporos lisztbe, és utána belekeverem a felvert fehérjébe. csak azt nem értem, ha a vizes piskóta feljön, ez miért nem?
2011. jan. 16. 18:15
 8/14 A kérdező kommentje:
Réteslisztre gondolsz?
2011. jan. 16. 18:15
 9/14 A kérdező kommentje:

17:52


köszi . Ki fogom próbálni...

2011. jan. 16. 18:17
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen-igen! Rétesliszt. Egyébként én a sárgáját habosra keverem a cukorral, majd óvatosan bele a keményre vert fehérjét, majd 1-2 kanalanként, szépen lassan belekavarom a lisztet és a sütőport. Forró sütőbe teszem és közepes lángon sütöm. Az első 20 percben rá se nézek. Mindig feljön.
2011. jan. 16. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!