Miért nem sikerül a piskótatésztám? Nem kel meg, lapos marad.
Már 2x próbáltam krémes piskótát csinálni, de nem kel meg a piskótám. 8 tojásból csinálom, -felverem a fehérjét, 8 kanál cukorral- és 8 kanál lisztet teszek bele és egy csomag sütőport. A sütő ajtaját nem nyitom ki. 250 fokon sütöttem, majd átállítottam úgy, hogy csak az alját süsse.
Anyósomnak, sógornőmnek nagymamámnak gáz sütőjük van, és mindegyiknek megkel. Mit rontok el? Már kétségbe vagyok esve. A nehéz sütiket is meg tudom csinálni, viszont a piskóta, -ami valóban könnyű lenne- nem sikerül...Azt elfelejtettem, hogy a vizes piskóta mindig sikerül...
A piskótatészta nem kelt tészta. Soha nem fog megkelni, ha nem teszel bele élesztőt. Persze piskótába nem is kell.
Max. nem "jön fel".
A fehérje hideg legyen, mielőtt felvered, először félig felvered és utána rakod bele a cukrot.
ne nyitogatja
csak el kéne olvasni, ha már írsz
Nem írtad a sárgáját. Azt hova teszed, és mikor?
Írok egy receptet, aminek a tésztája olyan, mint a piskóta, és még nem sikerült elrontanom.
4 tojás sárgáját habosra keverek 25 dkg cukorral, 1 dl olajjal, és 1 dl vízzel. Utána 20 dkg lisztet és 1/2 csomag sütőport teszek bele, ezzel is keverem, majd hozzáteszem a felvert fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt formába öntöm, és HIDEG sütőbe a középső rácsra rakom, közepes hőfokon kb. 40 perc alatt sül meg. Mikor már érezhető az illata, megnyitom az ajtót, és ha már nem "szuszog", akkor már jó. Normál méretű tortaformába elég az adag.
Szoktam tepsiben is sütni, közepes tepsihez elég, de a nagy tepsihez másfélszeres adagot veszek, akkor olyan 4-5 cm magas lesz a tészta.
17:52
köszi . Ki fogom próbálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!