Háziasszonyok, akik minden nap főztök! Válaszolnátok?
Engem az érdekelne, akinek családja van, (anya, apa, meg gyerek/gyerekek)Ti mindig csak húst főztök hétvégén?
"Csak az az étel?"
Megmondom majd miért kérdezem.
Nézd, ez igen változó.
Nem kimondottan a hús divat nálunk, hanem a levesek.
Azok viszont olyan sűrűek és tömények, hogy másodikat nem is szoktam főzni, inkább kisütök mellé valamit: pogácsát, palacsintát, berétet, házi zsemlét stb.
Bár nem vagyok háziasszony, csak egy kamasz elég jól átlátom a dolgokat, ezért válaszolok:)
Nálunk minden hétvégén van leves és főétel is.
Szeretjük a leveseket, meg papám is szokott nálunk ebédelni, ő is leveses.Általában pénteken vagy szombaton főzzük meg a levest (attól függ, hogy dolgoznak a szüleim), ami általában húsleves (változó milyen húsból).Szoktunk még gulyáslevest, bablevest füstölt hússal is főzni hétvégére, de ezt ritkábban.A levest mindig 2 vagy 3 napra főzzük meg (szombat, vasárnap, esetleg hétfő).
A főétel is általában húsos.
Szeretjük a husikat, de változatos az étrendünk.Szoktunk töltött / székelykáposztát, pörköltet (gombával, tejszínnel, zöldbabbal ez változó), frissensültet, husit egyben ropogósra sütni (főleg karaj, comb...).A köret is változó hozzá:)
Desszert nem szokott lenni!:D
Ritka az, hogy a hétvégi ebédnél semmilyen formában nem jelenik meg a hús.Ma pl. rakott krumpli lesz az ebéd, ami nem igazán húsos kaja:D
15/L
Remélem tudtam segíteni.
Nálunk nincs ilyen külön kiemelt hétvégi menü. Minden nap otthon eszünk amúgy is.
Szinte minden nap van hús valamilyen formában. Ugyanis az egészséges táplálkozásnak a hús is fontos része. Alapvetően az étrendünkben a zöldségek, hús, tejtermékek, hal dominálnak körülbelül ilyen sorrendben.
szia!
Akkor jöjjön egy 3. néző pont. 22éves férfi vagyok egyedül élek és mindennap van valamilyen húsos kaja. Mert valóban, hogy ha nincs hús akkor nem is lakok jól. Az árakról, meg no comment amit a mostani barátnőm eszik 'étel' mindenféle bió szemét meg fenne tudja milyen csira meg gyökér. Azok kb. 5x annyiba kerülnek, mint egy jó sült hús krumplival / rizibizivel ... Szóval ez sztem hülyeség, hogy a hús az marha drága volna, én nekem van egy 'hús dílerem' aki hozza a húst házhoz hétvégén. Árban kb. ott van ahol a piaci húsok, de mindig friss és ízeltes, ami a tacskós meg ósanos cuccokról nem mondható el.
Így a havi kajaköltségem kb. 25e ft, míg a barátnőm, aki szintén egyedül él kb. 40-45 e ft költ el, olyan dolgokra, ami sztem rohadtul nem egészséges, de legalább is biztosan ehetetlen közelébe van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!