Miért nem lett szép barna a Bajor sósperecem?
Figyelt kérdés
Sziasztok,múltkor sütöttem perecet de a színe salynos nem lett olyan jellegzetes barna mint kellet volna,lehet hogy túl sok vízbe kellet a nátront higitani?
A recept :600g liszt
40g élesztö
375ml angyos víz
1tk.só
4l víz
2tk.nátron
durva szemü só szóráshoz
Picit rövidítek,a perecet megcsináljuk.A nátront 4 l vízzel felforraljuk ,majd alacsonyabra vesszük.Apereceket 1percre a vízbe tesszük.Majd sóval megszórjuk ,és 25percig 200fokon sütjük.
Még 1 kérdés, a nátron az szódabikarbóna?
2009. jan. 24. 18:19
11/13 anonim válasza:
Szia!Akkor próbáld meg szódabikarbónával,de 1 liter vízhez 2 evőkanálnyit tegyél.A színe nem lesz olyan szép sötét,mint az igazié,de ez nem mérgező.És hideg helyen kell pihentetni mártogatás után.
12/13 tézsé66 válasza:
A keményítő lúgos pirolíziséhez a szódabikarbóna pH-ja kevés. Az igazi Bajor perecet 5%-os élelmi minőségű nátronlúggal való kenéssel (illetve, hogy alul-felül-oldalt is olyan legyen, mártással) csinálják. A lúg lebontja a keményítőt cukorra a sülés közben, a lúgosság eltűnik, a cukor pedig karamellizálódik, ettől a szép és ízes barna réteg. A gond csak az, hogy a nátronlúg nem szabad forgalmú vegyszer, bár egyáltalán nem mérgező, de erősen maró nagyobb töménységben. az 5%-os oldat elég jól kezelhető, de ezt is nehéz beszerezni, én a BESTCHEM-től vettem.
13/13 anonim válasza:
Így van, a nátrium-hidroxidot pl Ausztriában simán meg is lehet venni a vegyiáruboltban, csak mivel Magyarországon az ún "Laugengebäck" nincs elterjedve, ezért nem tudta a patikus sem, hogy nem fogod kiirtani a családot. Persze amennyiben követed a receptet:) tanúsíthatom én is egyébként, hogy működik a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!