Miért nem lett szép barna a Bajor sósperecem?
Sziasztok,múltkor sütöttem perecet de a színe salynos nem lett olyan jellegzetes barna mint kellet volna,lehet hogy túl sok vízbe kellet a nátront higitani?
A recept :600g liszt
40g élesztö
375ml angyos víz
1tk.só
4l víz
2tk.nátron
durva szemü só szóráshoz
Picit rövidítek,a perecet megcsináljuk.A nátront 4 l vízzel felforraljuk ,majd alacsonyabra vesszük.Apereceket 1percre a vízbe tesszük.Majd sóval megszórjuk ,és 25percig 200fokon sütjük.
Még 1 kérdés, a nátron az szódabikarbóna?
Szárítottad a perecet sütés előtt hideg helyen???Mert ez fontos lépés.
A nátron az egy lúgosító anyag,pontosan nem tudom mi,de nem a szódabikarbóna.A pékségekben is gumikesztyűben dolgoznak vele,elég csúnya sebeket tud okozni.A sütést kicsit alacsonyabb hőfokon kell végezni,olyan 150 fokon.
Maszatka
A patikába úgy kértem hogy Nátron,úgy nézett rám a patikus mintha oroszúl beszélnék.Haza mentem megnéztem a neten,és Nátron_Nátriumhidrogénkarbonát.Ok!
Megint patika,most így kértem ,csoda történt mert van,és értettek.Apatikus azt mondta hogy ez szódabikarbóna.Ja és azt mondta hogy biztos elírták a receptet.Hiszi aki akarja.De fogalmam nincs ,miért nem értették a nátront.
Szia!Nátron=nátronlúg=NÁTRIUMHIDROXID,nem jól nézted a neten.
A szódabikarbónára nem mondják a nátront.
A nátriumhidroxid folyékony erősen lúgos szer,ebben kell főzni a perecet,de kesztyűben,mert mar.Ettől már barna lesz,a szódától nem,mert olyan mintha sima vízben főznéd.
Megfőzöd,úgy ahogy írják,mert az úgy oké,megsózod,szárítod hideg helyen és megsütöd 150-160 fokon,azért ilyen alacsony hőfokon,mert könnyen megéghet.Remélem segítettem.
Maszatka
Holnap megyek a patikába,és veszek Nátriumhidroxidot.
Remélem most jó lesz.Köszike
16perec jön ki.
rendelni kellet nátront.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!