Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem lett szép barna a...

Miért nem lett szép barna a Bajor sósperecem?

Figyelt kérdés

Sziasztok,múltkor sütöttem perecet de a színe salynos nem lett olyan jellegzetes barna mint kellet volna,lehet hogy túl sok vízbe kellet a nátront higitani?

A recept :600g liszt

40g élesztö

375ml angyos víz

1tk.só

4l víz

2tk.nátron

durva szemü só szóráshoz

Picit rövidítek,a perecet megcsináljuk.A nátront 4 l vízzel felforraljuk ,majd alacsonyabra vesszük.Apereceket 1percre a vízbe tesszük.Majd sóval megszórjuk ,és 25percig 200fokon sütjük.

Még 1 kérdés, a nátron az szódabikarbóna?

2009. jan. 24. 18:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Szárítottad a perecet sütés előtt hideg helyen???Mert ez fontos lépés.

A nátron az egy lúgosító anyag,pontosan nem tudom mi,de nem a szódabikarbóna.A pékségekben is gumikesztyűben dolgoznak vele,elég csúnya sebeket tud okozni.A sütést kicsit alacsonyabb hőfokon kell végezni,olyan 150 fokon.

Maszatka

2009. jan. 24. 18:46
 2/13 A kérdező kommentje:

A patikába úgy kértem hogy Nátron,úgy nézett rám a patikus mintha oroszúl beszélnék.Haza mentem megnéztem a neten,és Nátron_Nátriumhidrogénkarbonát.Ok!

Megint patika,most így kértem ,csoda történt mert van,és értettek.Apatikus azt mondta hogy ez szódabikarbóna.Ja és azt mondta hogy biztos elírták a receptet.Hiszi aki akarja.De fogalmam nincs ,miért nem értették a nátront.

2009. jan. 24. 19:10
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Nátron=nátronlúg=NÁTRIUMHIDROXID,nem jól nézted a neten.

A szódabikarbónára nem mondják a nátront.

A nátriumhidroxid folyékony erősen lúgos szer,ebben kell főzni a perecet,de kesztyűben,mert mar.Ettől már barna lesz,a szódától nem,mert olyan mintha sima vízben főznéd.

Megfőzöd,úgy ahogy írják,mert az úgy oké,megsózod,szárítod hideg helyen és megsütöd 150-160 fokon,azért ilyen alacsony hőfokon,mert könnyen megéghet.Remélem segítettem.

Maszatka

2009. jan. 25. 09:07
 4/13 A kérdező kommentje:

Holnap megyek a patikába,és veszek Nátriumhidroxidot.

Remélem most jó lesz.Köszike

2009. jan. 25. 17:23
 5/13 A kérdező kommentje:
Szerinted nem sok a 4l víz a 2tk nátronra?
2009. jan. 25. 18:45
 6/13 anonim ***** válasza:
Attól függ,mennyi pereced lesz.De szerintem nem,mert a nátron nagyon maró anyag.Majd írj,hogy milyen lesz.:-)
2009. jan. 25. 19:02
 7/13 A kérdező kommentje:

16perec jön ki.

rendelni kellet nátront.

2009. jan. 26. 13:19
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem ide tartozik,de mennyibe kerül?
2009. jan. 26. 14:18
 9/13 A kérdező kommentje:
azt még nem tudom,de szerdán majd megírom neked.szerintem pár ft.
2009. jan. 26. 20:33
 10/13 A kérdező kommentje:
Kébzeld:Ma ment anyu a cuccért a patikába,a patikus kérdezte hogy minek kell nekem.Azt mondta hogy nehogy használjam ,mert kiírtom vele a családot.Acsomagon volt halálfej.
2009. jan. 29. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!