Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi az, hogy csőben sült?

Mi az, hogy csőben sült?

Figyelt kérdés
Ilyeneket olvasok étlapon: csőben sült sonkás tészta, csőben sült karfiól"-milyen csőben sütik?

tegnap 10:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
36%

7-es, (9-es vagyok) hát, jobban átgondolva, lehet, hogy túl szigorú voltam.

Végül is, ha egy híg besalellal van bekeverve, és úgy pirítanak rá sajtot, kicsit tágabb értelemben, rá lehet mondani, hogy csőben sült.

Igazad van.

De alapvetően tartom amit a csőben sütésről és a gratinírozásról mondtam.

tegnap 11:21
 12/17 anonim ***** válasza:
26%

"Ma a magyar nyelvben - teljesen hibásan - a sajttal/sajtmártással bevont és úgy összesütött ételt értik alatta, "

#10 es!

Pont az 5-ös válaszommal cáfoltam ezt!

És a magyar nyelvet használom, mégis azt a jelentést írtam le, amit te is! :D

Egyébként meg igen, vannak bizonyos keretek itthon is, külföldön is!

És igen, elég nagy szakács vagyok, de azt elismerem, hogy te nagyobb néprajzkutató vagy! :D

Biztos sokat tudsz arról, minek mi volt az eredete, meg mit hogy csináltak 200, meg 500 évvel ezelőtt.

Csak hát az antropológia, meg a gasztronómia, 2 különböző fogalom!

Nem használunk ékírást, nem ómagyarul beszélünk, és nem úgy főzzük a pörköltöt, ahogy 500 évvel ezelőtt!

Mert nem 500 évvel ezelőtt járunk, és azóta, baromi sokat változott a világ.

Szóval, meg lehet kérdezni a kérdezőt, mire vonatkozik a kérdés!

Arra, hogy mit jelent ma (és a magyar nyelvben!!!) a csőben sütés, vagy hogy 500 éve, mit jelentett a német, vagy francia nyelvben!

Gondolkozz el szépen rajta, hogy akkor kinek hasznos a válasza, meg ki itt az okoskodó megmondóember!

tegnap 11:32
 13/17 anonim ***** válasza:
16%

"Ma a magyar nyelvben - teljesen hibásan -"

már miért lenne ez hibás, ha tény, hogy ezt értjük alatta? Erre volt kíváncsi a kérdező, hogy mit értünk ez alatt!

tegnap 11:35
 14/17 anonim ***** válasza:
31%
A teljesen hibásan kitétel csak azt akarta jelenteni, hogy a nemzetközi használatban nem annyira beszükült a jelentése, mint magyarban. Tényleg nem pontosan fogalmaztam.
tegnap 11:39
 15/17 anonim ***** válasza:
26%
Én azt hittem, hogy hosszúkás alakban van sütve, azért csőben, azaz cső alakban :-)))
tegnap 14:08
 16/17 anonim ***** válasza:
66%
A csö a német Rohr/Backrohr = sütö tükörfordítása, aki fordította, nem tudott rendesen németül, a szótárból az elsö jelentést írta le.
tegnap 14:34
 17/17 MTamas2 válasza:
56%
Jó a kérdés, ezen én is gondolkodtam, de most legalább korrekt választ kaptam.
tegnap 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!