Mit értünk az alatt, hogy csőben sült?
Figyelt kérdés
2017. szept. 28. 11:08
1/4 anonim válasza:
A "csö" a sütöt jelenti (németben Backrohr a sütö neve). Eredetileg tehát a sütöben sült ételeket nevezték így, ma - föleg MO-on - valamilyen tejszínes-sajtos mártássak leöntött fogásokat jelent.
2/4 anonim válasza:
Nem húznak csőbe vele :), valóban a sütőben sült egyes ételeket hívják csőben sülteknek.
És valóban a német nyelv ezt jobban ki tudja fejezni,nagymamámék a sparhelt sütőjét lernek, vagy rernek hívták, nem emlékszem pontosan, de a "csőben" sült ételeket is a sütőben sütötték, és tényleg főleg mártásokkal leöntötteket.( na persze másokat is, de ezeket valamiképp megkülönböztették, volt rá valami németes jelző )A nagyapám sváb volt, így gyerekkoromból valami még rémlik.
3/4 anonim válasza:
Persze, lehet, hogy nagyon tompák már az emlékeim,de, az biztos, hogy egyszerűen sütőben sült valamiről van szó.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszokat. Az én környezetembe nem hasznàljuk ezt a kifejezést,de hallottam már csak nem értettem h miért nem elég szimplán a sült szó :)
2017. szept. 28. 12:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!