Hogyan kell csőben sült brokkolit darálthúsosan készíteni?
A brokkolit majorannávala meg örölt köménnyel izesitve megfözöd annyira, hogy ne legyen túl puha.
Egy fej összevágott hagymát kevés zsiradékon üvegesre párolsz, ráteszed a darálthúst és nagy lángon kevergetve addig sütöd, amig a leve nagyrészt elfogy, sóval, borssal - ha akarod, esetleg paprikával, fokhagymával is - füszerezed.
két evökanál vajból, ugyanannyi liszttel egész világos - fehér -rántást készitesz, felengeded tejjel, és kevergeve sürüre fözöd. A tüzröl levéve bekeleversz 2-3 nyers tojást.
Egy tüzálló tálba teszed a brokkoli felét, elosztod rajta a darálthúst, a brokkoli másik felét ráteszed, megszórod reszelt sajttal és ráöntöd a mártást.
Sütöben 160-180 fokon addig sütöd, amig a teteje szépen megpirul - nekem kb 25-30 perc.
Én is besamelmártással szoktam bevonni az előpárolt, hagymás-fűszeres daráthússal lerakott brokkolit, szerecsendóval, fehérborssal fűszerezve.
füstölt sajttal szoktam bőven megszórni, annak olvadásáig, illetve pirulásáig sütni.
nagyon finom.
ma 13:11-as: amit leirtam receptet, az gyakorlatilag megegyezi - a szerecsendió-fehérborstól eltekintve - azzal, mit te irtál.
Csak mivel nem voltan biztos abban, hogy a kérdezö mennyire gyakorlott a konyhában, részletesen leirtam az egyes munkameneteket, meg a mártást nevét nem irtam oda. De ettöl függetlenül ugyanaz.
Úgy is kedtem a mondókámat "hogy én is... " :) így legalább megerősítettük a kérdezőt a receptbe vetett hitét illetően, és helyeseltem a tiedét is.
Remélem, hogy jó lesz elkészítve is.
Szóval hasonlóra gondoltunk és ebből baj nem lehet szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!