Kefirrel helyettesíthető a tejföl ha Csőben sült brokkolit készítek?
Tejszínnel, mivel a tejföl kissé savanykás, számomra jobban passzol pl. a karfiolhoz, mint a brokkolihoz. A kefírt eleve nem szeretem, így azt biztosan nem használnám.
Én kétféleképp csinálom: rizs, brokkoli mellet megfőtt fokhagyma kinyomva, hagyma, erre a brokkolifejek, majd a tejszín tojással kikeverve (szerecsendiósan, sósan-borsosan), a tetejére pedig jó sok ementáli és füstölt sajt. Vagy szoktam simán rizs nélkül is, ilyenkor a sajtot inkább belekeverem a tejszínbe, összeforgatom a brokkolifejekkel és így sütöm meg.
Ilyen butaságot légyszíves ne írjatok már, hogy az íze nem lesz más.
Természetesen más lesz, hiszen mind a kefír, mind a tejföl, mind a tejszín más ízű és elkészítési módú termékek, nyersen, főve, sütve is érezni a különbséget. Itt nem arról van szó hogy mi jobb vagy rosszabb (ízlés dolga), egyszerűen arról, hogy egyik sem lesz ugyanolyan sem állagra, sem ízre mint a másik.
Tehát helyettesíteni lehet, de aki nem veszi észre a tejföl helyett a kefírt, annak az ízlelőbimbóival súlyos gondok vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!