Holnap csőben sült karfiolt csinálok, sült hússal. Tarját vagy szűzpecsenyét inkább? valamint milyen leves illik hozzá? Van húsleves alapom jó vvalamire? ötleték?
A karfiol koret lesz, vagy egyben sul a hussal?
En egyben szoktam csinalni (hus, karfiol, besamel, paradicsomszeletek es a tetejere sok reszelt sajt), es mivel csak csirkemellet eszem a husok kozul, ezert ezt is abbol keszitem. Nagyon izlik.
Leves? Husmentes, ez biztos.Elsokorben egy tarkonyos zoldsegragulevest keszitenek, de most a borsoleves is eszembe jutott. A huslevesalap minden leveshez jo egyebkent, de rizst is fozhetsz benne, sokkal jobb izt ad neki.
Én a karfiol mellé valahogy szárnyast tudnék csak elképzelni, vörös húst nem.
Egy könnyű zeller vagy cukkinilevest tudnék előtte elképzelni.
Miért vannak annyian oda a csirkemellért? Az a legvacakabb hús, mind között. Száraz, nyögve nyelős és nem is olcsóbb, mint a többi hús.
A Kérdésre: tarját ajánlom.
Nézd, ha annyian odavannak érte, akkor lehet, hogy a te technikáddal van baj, hogy nálad rágós vagy száraz. A kiszárítás egy tipikus hiba a fehér húsoknál.
Egyébként szárnyas vagy egyéb fehérhúst javasoltam (akár pl. hal is lehet felőlem), nem kifejezetten csirkét, főleg nem csirkemellett specifikusan. Te hogy ugrottál erre a következtetésre?
A javaslatomat egyébként azzal indokolnám, hogy a karfiolnak elég 20, maximum 30 perc is a sütőben, a marha vagy sertéshúsnak nem. Így egy könnyű fehér hússal egyszerűbb lenne az elkészítése, és számomra ízben is jobban harmonizálna. Ennyi.
Én tarját sütnék hozzá, ízes, szaftos hús. a szűz annyira különlegesen finom, hogy egy másik ételt készítenék belőle.
A húsleves alapból egy kevés hús felhasználásával (csíkokra vágva ) egy könnyű, ragulevest, zöldségekkel borsóval, gombával adnék a főétel elé.Esetleg savanykásan, kis tárkonnyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!