Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért esznek az emberek...

Miért esznek az emberek szárazélelmet este vacsorára?

Figyelt kérdés
Úgy nőttem fel hogy délben és este meleg főtt étel volt az ebéd vacsora, reggelire mikor mi, rántotta, szendvics, bundáskenyér, uzsonnára nassoltunk. Mikor mentem barátnőmékhez sokkolt hogy kenyér volt meg szalámi egy kis paradicsommal a vacsora. :O Most hogy lett egy gyerekem, egyre több influenszernél látom hogy kenyeret meg virslit ad a gyereknek vacsorára. Ez mindenkinél így van , vagy csak mi szoktunk a főtt kajához vacsorára?
jan. 20. 13:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
93%

“ Külföldön, főleg Amerikában terjedt ez el.”

Cserébe viszont sok ilyen helyen ebédre van szendvics vagy hasonló kisebb, nem főtt étkezés.

(Nem ellentmondok neked, csak kiegészítés)

jan. 20. 14:33
 12/23 A kérdező kommentje:
#9 Magyarországon nevelkedtem, bár nem ott élek már, minket anya így nevelt, ha nem volt ideje vagy kedve akkor volt melegszendvics, belém ezt nevelték ezért fura és h 80%ban nem így van ez másnál.
jan. 20. 14:34
 13/23 anonim ***** válasza:
82%
11es teljes mértékben igazad van, nem sértődtem meg. 🙃🙃 9es voltam
jan. 20. 14:38
 14/23 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk például vegyes.van hogy főtt vacsora van de van hogy virsli, melegszendvics stb.

Nincs ebben semmi furcsa , ahány háztartás annyi szokás.

jan. 20. 14:41
 15/23 A kérdező kommentje:
Persze ahány ház annyi szokás, nekem nem gond, csak nekem volt újdonság. :) Az amerikaiakra rátérve ők igen sokszor esznek szendvicset délre fast food-okban burritó egyebek estére meg főznek mármint amit látok tiktokról h kb ehetetlen amit összefőznek 🤣👀 Konzerves darálthús, mindent összeborítanak egy tepsibe oszt egyed.
jan. 20. 14:43
 16/23 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk gyerekkoromban mindig hideg vacsora volt, mióta saját háztartást vezetek, változó, de sokszor főzők vacsorára, mert az visszük másnap ebédre a munkahelyre.
jan. 20. 14:58
 17/23 anonim ***** válasza:
84%

Gyerekkoromban nagyon változó volt, mikor ettünk meleg és hideg ételt, amikor volt kedvünk főzni, akkor összeütöttünk valamit, amúgy szendvics. Vagy bundáskenyér, virsli, de nem komolyabb.

Vőlegényeméknél pl a vacsi is mindig főtt étel. Ahány ház, annyi szokás.

jan. 20. 15:27
 18/23 anonim ***** válasza:
90%
A gáz az, hogy a "reprezentatív mintát" manapság az "influenszerek" adják... Így jár az, aki szerint ez a normális világ.
jan. 20. 17:42
 19/23 anonim ***** válasza:
87%
Sose merült fel bennünk a meleg vacsora
jan. 20. 17:55
 20/23 anonim ***** válasza:
89%

Én kifejezetten úgy szoktattam a férjemet, hogy nem vacsorázunk főtt kaját, mert nem akarok én állandóan főzni. Ebédre mindenki eszik főtt kaját (itthonról viszi a melóba), vacsira nem is esne jól ugyanaz, annyifélét meg nem főzök.

Tejbegrízt, rántottát, bundás kenyeret, ilyesmiket megcsinálok éppen vacsira, de semmi komolyabbat.

jan. 20. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!