Mert régebben csak nagy mennyiséget tudtak fözni, jellemzöen disznóvágások körül, hütö akkoriban nem létezett, csak akkor nem romlott meg pár nap alatt, ha kinn elég hideg volt.
1-es a kocsonya nem zsírosabb, mint egy áltag húsleves vagy pörkölt!
Én szoktam, nem alszik meg nehezebben hiszen így is úgy is berakom a hűtőbe.
Amúgy a kocsonya nem igazán zsíros étel, nekem a tetején is alig szokott zsír lenni...
Lehet nyáron is. Bármikor lehet. Csak nem szokás. Nekem pl kimondott év végi kaja. Azért is esik olyan jól mert csak év végén eszek de akkor sokat mert jól esik.
Ma már van hűtő ha van hely be lehet pakolni.
De ahogy a 2. írta télen, disznó vágáskor könnyebb volt tárolni.
Én is 2-vel értek egyet.
És megjegyezném hogy a kocsonyát úgy szokták készíteni, hogy a tányérokba öntés előtt evőkanállal leszedik a zsírt a tetejéről.
#6-nak:
Tehát te sem az "ecetesek" táborába tartozol. Megnyugtató.
Egyszer kóstoltam meg ecettel. EGYSZER. 🤣
8-as: ne írj már hülyeséget, hogynem kötne meg!
A zselatin (a kocsonya zselésítöanyaga) szobahömérsékleten is megköt, csak lassabban, de a kocsonyát eleve hütöben illik tárolni, ha nem akarsz ételmérgezést kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!