Hogyan kell enni a kocsonyát?
A rendes kocsonyás rész egy masszív zsírcupák, azt be kell kanalazni? Miben más az, mintha a sütés után megmaradt zsírt enném?
A húsrészek ilyen csipegetősek, mert tele vannak csonttal, ínnel?
Szóval nem mondom azt, hogy undorító, csak nem értem, mit akarnak eladni és hogyan kellene hozzáállni, fogyasztani.
"#1 csont nélkül nehezen lenne belőle kocsonya, legalábbis ha nem adalékkal csinálod. A többi stimmel."
csont nélkül is van elég sok zselésítő rész, pl bőr, porcok...általában fejből, csülökből, de halakból, angolnából, egyéb tengeri jószágból. is lehet.
De nem kell ám minden részt tálalni, az én konyhámban legalábbis minden levesnek van publikus meg "csúnya" stációja.
Elsőre lefőzi az ember a levet, aminél az íz a fontos, mehet bele minden amitől jó íze lesz.
Közben külön elkészítem a tálalós zöldséget, ami nincs szétfőzve, petrezselymet, meg kiválasztom a hús szebbik részeit, amit tálalni fogok.
Aztán a lé is ha lefőtt, szépen kiszedem a nagyobb részeket, és leszűröm, hogy szép tiszta legyen.
Az ilyen porcos, bőrös részek mennek a kutyának-macskának, a nagy csontok meg a kukába.
Persze nyilván nem csak színhús megy a tányérba, mert van aki szereti a csontokat szopogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!