Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell enni a kocsonyát?

Hogyan kell enni a kocsonyát?

Figyelt kérdés

A rendes kocsonyás rész egy masszív zsírcupák, azt be kell kanalazni? Miben más az, mintha a sütés után megmaradt zsírt enném?

A húsrészek ilyen csipegetősek, mert tele vannak csonttal, ínnel?


Szóval nem mondom azt, hogy undorító, csak nem értem, mit akarnak eladni és hogyan kellene hozzáállni, fogyasztani.


2023. dec. 28. 21:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%
A kocsonya nem zsír, hanem egy megdermedt húsleves, azért ezt még egy kisiskolás is látja. Továbbá se csont, se ín nincs benne. Ezt is. Segíthetek még másban is?
2023. dec. 28. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
94%
A kocsonya egy hosszan főtt húsleves sok csonttal. A csontot belefőzik ezáltal kioldodik belole a kollagen. A csontot kiveszik, a szinhust benne hsgyják. Arra ontik a levet. A lé pedig a husleves leve ami hutoben a kioldodott kollsgen miatt megkemenyedik
2023. dec. 28. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Jó hidegen kenyérrel.
2023. dec. 28. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
82%
#1 csont nélkül nehezen lenne belőle kocsonya, legalábbis ha nem adalékkal csinálod. A többi stimmel.
2023. dec. 29. 01:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
81%
#4: Pedig de, simán. A kiszedett, kiporciózott tényárokban pedig sosincs csont, a csontos húsok kicsontozva kerülnek a tányérba. A többi stimmel.
2023. dec. 29. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Pirospaprikával a tetején+kenyér
2023. dec. 29. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Kanállal,kenyérrel.Cupákot leszopogatod kézzel
2023. dec. 29. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
65%

"#1 csont nélkül nehezen lenne belőle kocsonya, legalábbis ha nem adalékkal csinálod. A többi stimmel."


csont nélkül is van elég sok zselésítő rész, pl bőr, porcok...általában fejből, csülökből, de halakból, angolnából, egyéb tengeri jószágból. is lehet.



De nem kell ám minden részt tálalni, az én konyhámban legalábbis minden levesnek van publikus meg "csúnya" stációja.



Elsőre lefőzi az ember a levet, aminél az íz a fontos, mehet bele minden amitől jó íze lesz.


Közben külön elkészítem a tálalós zöldséget, ami nincs szétfőzve, petrezselymet, meg kiválasztom a hús szebbik részeit, amit tálalni fogok.


Aztán a lé is ha lefőtt, szépen kiszedem a nagyobb részeket, és leszűröm, hogy szép tiszta legyen.

Az ilyen porcos, bőrös részek mennek a kutyának-macskának, a nagy csontok meg a kukába.


Persze nyilván nem csak színhús megy a tányérba, mert van aki szereti a csontokat szopogatni.

2023. dec. 29. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Zsír mindössze a tetején lehet egy rétegben. De maga a kocsonya egy megdermedt húsleves. De hát ezt már az előbbiek leírták.
2023. dec. 29. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Villával szoktam enni, a húsokat is, néha kézzel segítek. Pirospaprikával megszórom, kenyeret eszek mellé.
2023. dec. 29. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!