Kocsonyánál miért lehet az, hogy egyik tányér lé bekocsonyásodott, másik meg megmaradt folyósnak ugyanabban a fazékban főzött bőr-csont-húsból?
Nem szokott ilyen lenni, de némileg befolyásoló tényező az is, mi kerül a tányérba. Ha az egyikbe sokkal több bőr, egyéb nagy kollagén tartalmú anyag kerül, az jobban meghúz.
Ha nagyon jól meg van főve, szinte szétesősre, és egyébként se határeset, hogy vagy összeáll, vagy nem, akkor bármit teszel bele, össze fog állni.
Szóval egyéb területen lehetnek hiányosságok, mert ha jól van megcsinálva, akkor nincs ilyen.
Legközelebb tegyél egy fél deci levet egy tányérba, hűtőbe. Ha úgy üresen nem köt meg, akkor nem jó! Vagy tovább kell főzni, hogy több kollagén oldódjon ki, és pár liter víz elpárologjon belőle, hogy koncentráltabb legyen, vagy ha más nem, akkor mentőövnek legyen otthon zselatin, egy kicsit rásegítesz vele, hogy tuti összeálljon.
" tegyél egy fél deci levet egy tányérba"
Amúgy meg ha rutinosabb leszel, akkor a gőz fölé teszed a tenyered pár másodpercre, utána szorosan összezárod a tenyered, és nyitogatod.
Ha tapad a tenyered, akkor jó! :D :D
Miért májusban már nem áll össze, csak februárban?
A zselatin próbát ismerem és ment is, csak a végén a lábas aljáról mert lé nem keményedett ki, csak amit felülebbről szedtem a húsra.
A kocsonyát (mivel sok helyet foglal) sokan nem a hűtőben dermesztik, hanem spájzban, erkélyen, stb...
Szóval ha nem hűtőben dermeszted, akkor májusban, 20 fokban, nyilvánvalóan nem fog összeállni.
Ahhoz meg egész biztosan semmi köze, hogy a fazék tetejéről, vagy aljáról mered, ez egy rossz vicc!
Én hűtőzöm minden esetben. 20 fokra ne számíts hogy kidermed.
De ha figyelmesen elolvastad amit írtam - nincs kétségem - akkor látod hogy rossz úton jársz mert arra hogy az egyik kidermed és a másik nem, ugyanolyan körülmények között - nem válasz hogy májusban meleg van hűtőn kívül, hisz akkor egyik sem dermedt volna meg.
Ezt könnyű belátni.
1,2,5-ös válaszoló vagyok.
Ha figyelmesen elolvasod a saját kérdésedet, akkor a májusi kérdést, az alap kérdésedtől teljesen függetlenül tetted fel, így az 5-ös válaszomban csak arra válaszoltam.
Mivel az eredeti kérdésre már válaszoltam az 1-es válaszomban.
Májusi kérdést a 3-as tette fel.
Én válaszoltam neki ha figyelmesen elolvasod.
A kérdésre kérdéssel válaszom pedig a májusi felvetés abszurditására utalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!