Valaki készített már hasonlót? Cukrászok,hobbycukrászok,vagy csak sütni szerető emberek:D Egy tál kocsonyának kinéző torta kivitelezésében szeretnék segítséget kérni.
Sziasztok!
Egy olyan tortát kéne kiviteleznem ami egy tál kocsonyát ábrázol. Láttam már hasonlókat , húsleves tortát is például. A terv az volt hogy készül egy normál torta ami ki van fagyasztva majd ez ki van faragva egy tálnak. A mélyedésbe egy kinyújtott fondant került volna és ebbe pedig zselatinból készített zselé. A megálmodott elképzelés szerint lenne benne egy malac orr és fül meg néhány kiegészítő ami ugye van egy tál kocsonyaba. Ugye ez mint fondantbol megformazva . Gondoltam kipróbálom hogy viselkedik a zselé a fondanttal. És kicsi tálat kibeleltem a kinyújtott fondanttal és bele ontottem a már kihűlt de még folyékony zselet. Megkötött. A baj az hogy oldja a fondantot a zselé sajnos. Aki készített már ilyet..hogy lehet ezt kivitelezni ? Láttam húsleves tortás képeket is ahol úgy látni hogy zselében vannak a fondantbol készült "alkatrészek" . Vagy miből van akkor a zselé ? :D Köszi ha végig olvastad és segítesz.
Igazán nem ismerem ezt az ötletet, de esetleg segíthet, ha nem zselatint használsz, hanem keményítöböl készíted a kocsonya levét. A vegán konyhában ezt használják zselatin helyett különbözö ételekbe, tényleg olyan kinézetre, mint az igazi.
Az eredeti gyümölcstortára való bevonat sem zselatin eredetileg, hanem keményítöböl készül.
Viszont nem tudom, a fontant-ot oldja-e vagy sem, ezt ki kell elöbb próbálni.
Èn is marcipànra tippelek
Viszont ha az valamièrt nem opciò akkor..
Nemtudom lehet e kapni ratluk ot?az a török zselès 6x èdes cucc..(bocsi nemtudom jobban megfogalmazni)
Èdesanyàm komolyabb hobbycukràsz ès kikotyvasztott egy “masszàt” ratluk,glicerin ès mèg valami..?egy szuper formàlhatò tartòs cuccot kapsz
Ha esetleg èrdekel ez a “kotyvalèk” megkèrem a mutert hogy írja meg a receptet
Ès használta zselatinnal ès semmi gond
Keress rá a gelatin art tortákra, általában egyfajta sűrű, tejes vagy tejszínes-zselés cuccból készülnek az áttetsző zselatinban lévő dekorációk.
A másik lehetőség a modellező csoki (modelling chocolate), kevésbé olvad szét, mint a fondant vagy a marcipán. Pl itt is abból készülnek az elemek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!