Egy fél sertésfejből (1,8kg) lehet kocsonyát főzni?
Lehet, bár elég ritka, hogy valaki ilyen "kicsiben" áll neki kocsonyát főzni.
Amennyiben kétséged van a dermedést illetően, használhatsz zselatint, az tulajdonképpen "szárított kocsonya kivonat", kollagén.
A fül a rajta van?
Igaz, én vennék inkább néhány körmöt is hozzá, vagy helyette, de ez egyéni dolog, a szalonnás fejhúst annyira nem kedvelem
Meg kell takarítani alaposan, a fogakkal nem igen tudsz mit kezdeni, azzal együtt szokták megfőzni a fejet.
A csontról "lefőzik" a húst, a hús, a fül bele kerül a kocsonyába, a fejcsontok nem.
A fejhúst sok helyen a hurkába kerül bele, a toroskáposztába, kocsonyába is jó lehet, de az már ízlés kérdése.
Nagymamám még anno főzött a fejből toros káposztát, kocsonyát, mi már nem szoktunk, mert nekünk az kövér, zsíros úgy, viszont a hurkába bele darálva tökéletes, oda kell a megfelelő zsír százalék.
Nálunk is csak egy személyre készül kocsonya, én fejet nem suoktam venni, mert túl nagy darab, hanem pár (2-3) körmöt meg egy kis (nem füstölt) csülköt, ehhez teszek 1-1,5 liter vizet.
A fejet jobb lenne még nyersen kisebb darabokra vágni, akkor kevesebb vizet kell ráönteni.
Láttam már azzal is lábszárcsontot kettévágni, de alacsonyabb fordulatszámon.
A kész levet úgyis átszűröd.
Fejszével lecsapod ha nincs bárd
Nem túl gusztusos együtt főzni.
Hurkába is le szokták vágni.Egyébként főzd meg egybe ha langyos majd kicsontozod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!