Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért van hogy a férfiak...

Miért van hogy a férfiak szeretnek grillezni szabad ég alatt grillrácson? Még aki egyébként nem főz süt az is.

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 11:01
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
83%

Én is szeretem, nő létemre. Kint a természetben, hangulatos a tűz körül összegyűlni, beszélgetni, borozgatni, mí fő a csülökpörkölt, pacal, slambuc, paprikáskrumpli, stb. Vagy rácson sül a tarja…

A tűzrakás, bokrácsozás ősidők óta férfimunka.

A tűz körül összegyűlni , étkezni családias, meleg a léleknek is.

Sikerélmény is. 😁

tegnapelőtt 11:07
 2/20 anonim ***** válasza:
95%
A hangulata miatt. Nem a főzésről szól csak, hanem a társaságról.
tegnapelőtt 11:17
 3/20 anonim ***** válasza:
76%

Addig sem kell bent lenni takarítani.

Ráadásul a magyar grillezés úgy néz ki, hogy asszony bevásárol, aszzony bepácol, asszony kipakol a grill mellé, asszony salátát darabol, asszony kihozza a sört.

Ember felpattintja a sört, beküldi az asszonyt gyufáért, utána nagy nehézségek árán begyújt valahogy.

Felhajítja a húst a rácsra, asszonyt elküldi tüskéért, utána még egy sörért. Közben a hús alja megég, asszony szól, hogy meg kéne fordítani. Ember lebaxsza, hogy mit pofázik bele, megmondta, hogy ő főz ma. Azért megfordítja. Későn.

Asszony megterít. Ember bekiabál, hogy kell tálca a kész húsnak. Asszony kihozza. Ember leszedi. Büszkén feltálalja a cipőtalpakat.

Mindenki igyekszik jó képet vágni hozzá.

Ebéd végén asszony leszed, elmosogat. Grillrácsot detto. Emberünk horpaszt egyet, mert hogy ma ő főzött.

tegnapelőtt 11:34
 4/20 anonim ***** válasza:
51%

#3: Hát ez szomorú, ha nálatok így zajlik :-) Ja, pardon :-(

Nálam/nálunk a nők/lányok olyankor csak vendégek, hozzá se nyúlhatnak a grillhez-bográcshoz, ételhez csak amikor már esznek!

tegnapelőtt 12:11
 5/20 anonim ***** válasza:
93%
Az én férjem nem szeret. Azt mondja, ha éhes, nincs ideje tökölődni a tűzzel meg a kihurcolkodással.
tegnapelőtt 12:11
 6/20 anonim ***** válasza:
40%

3 ki mit szakított. Az hogy ez ellen csak egy anonim fórumon mersz füstölögni, szintén nem a férfitársadalom bűne. Főleg, hogy a kommented egy durva általánosítás.

Nálunk pl. férfi létemre bent is a konyha az én territóriumom, és én főzök, meg egyéb okokból a mosogatás is az enyém, már amit nem szívesen dugok a gépbe.

tegnapelőtt 12:21
 7/20 anonim ***** válasza:
18%
Mert úgy érzik húst enni férfias. Ki lehet élni az ősember fantáziákat.
tegnapelőtt 12:22
 8/20 anonim ***** válasza:
31%

"Mert úgy érzik húst enni férfias."

Ekkora butaságot már rég olvastam. Húst lehet étteremben is rendelni még, semmi köze a grillezéshez. Mellesleg azért eszek valamit, mert ízlik.

PL. a jól készített csőben sült brokkolit, rösztit, vagy tócsnit néha jobban szeretem mint a húst.

tegnapelőtt 12:30
 9/20 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk én szeretek jobban sütögetni, de kell hozzá a párom is, mert ő süti a legfinomabb szalonnát :)
tegnapelőtt 12:33
 10/20 anonim ***** válasza:
89%

Nagyon jól leírtad, én is jellemzően kb ezt látom. (Nálunk otthon szerencsére nem így van, de az ismerősök túlnyomó többségénél igen.)

Bográcsozás ugyanez. :D

tegnapelőtt 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!