Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Meg fog e érni, hogy ha az...

Meg fog e érni, hogy ha az alma cefre kint a szabad ég alatt fog kiforrni, ahol mínusz fok is előfordul?

Figyelt kérdés
Nem tudom betenni sehova se ahol melegebb van.

2018. nov. 11. 15:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem.
2018. nov. 11. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Mikor cefrézted le az almát? Ha mostanában, akkor valóban nem erjed ki rendesen, de ha rendes alma szüret idején (kb. szeptember vége), akkor már viheted a főzdébe.
2018. nov. 12. 04:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Október 23-án cefréztem be.
2018. nov. 12. 15:33
 4/6 anonim ***** válasza:

3 hét alatt ideális esetben már kierjedt volna. Viszont így, hogy eleve szabadban van, október vége óta a hőmérséklet ingadozás is nagyon nagy, az éjszakák hidegek, nem tartom valószínűnek, hogy kierjedt, ha pedig nem, akkor már nem is fog, ha kint hagyod.

Szóval ezt így nem lehet, ha nálad nincs hely erre, akkor keress ismerőst, akinél van. Ha a jövőben is számíthatsz sok gyümölcsre és pálinkát szeretnél belőle, akkor pedig gondolkodj azon, hogy jövőre építesz egy melléképületet, akár könnyűszerkezetest, jól leszigetelve, fűtőpanellel, avagy ásol egy pincét, de annál ilyen "üzem" esetén a gyors átszellőztetést meg kell tudni oldani, különben ottmaradsz, mint idén is jó páran.

2018. nov. 13. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Az idei évben túl sok alma termett és nem tudtuk eladni viszont nagyon romlott.. így az idei év lenne az első hogy almából cefrét csinálok. Ahogy utána olvastam akkor jó ha olyan íze van a cefrének mint az almaecetnek ez igaz ? mert kb. nincs olyan erős de van már ecetes íze

Ezek alapján lehet már vinni főzetni ?

Köszönöm szépen mindenki válaszát. :D

2018. nov. 13. 13:33
 6/6 anonim ***** válasza:

:D Nem!

A kierjedt almacefrének olyan íze van, mint az almabornak/cider-nek!

Aminek olyan íze van, mint az almaecet, az az almaecet. Ha egy almacefrének van olyan íze, akkor az megecetesedett.

Ha savanyú íze van, az teljesen más, az nem gond, sőt a kierjedt cefre így az almacefre is, (ahogy egyébként az almabor és a cider is) savanykás, viszont savanyú íz és ecetes íz között nagy a különbség, szaglásra pedig az ecet kiérződik, orrfacsaró.


Nem tudom megmondani, hogy elviheted-e már lefőzetni. Ha nincs már gázképződés, fellevesesedett a teteje a cefrének, az lehet egy jele annak, hogy az erjedés végbement, de nem lehetetlen az sem, hogy szimplán megállt az erjedés a hideg miatt és még bőven van cukor a cefrében.


Ebben az esetben én azt ajánlottam volna, hogy almalé készüljön belőle, ált. 200 forint környékén préselnek 1 litert, kulturált csapos zacsiba, eláll akár 1 évig is és még akár khm... el is adhatod.

2018. nov. 13. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!