Hogyan kell kocsonyát készíteni?
Pontosabban az lenne a kérdésem hogy igazából kb egy 15 tányér kocsonyát szeretnék készíteni és az érdekelne hogy miből mennyi hús, bőr stb kellene hozzá pontosan?
A zöldség nélküli változatot szeretném elkészíteni.
Tudom nincs szezonja neki még, de terhes vagyok és nagyon nagyon kívánom mindenképp szeretnék készíteni. :) köszönöm a segítséget.
Kb 3-kg köröm és csülök.
Hideg vízben felrakod nagyon lassan főve,annyiban hogy ellepje a húst.
Ha felforr lehabozod mehet bele só,egész bors,jó sok fokhagyma gerezd,és pár vöröshagyma.
Gyöngyözve 5-6 óra fövés után szetheted tányérba.
Egy levest főzöl malacorcából, vagy körömből, szemesborssal jó hosszan, hogy a víz egy jó része elpátologjon. Aztán tálakba töltöd, és éjszakára beteszed a spejzba vagy a hűtőbe, hogy megszilárduljon.
Egyébként a zöldség nélküli verzióba is szokott ám kerülni valami az íze miatt, csak utánna ez kuka. Pl paprika csuma, hagyma, fokhagyma, fehérrépa, zeller az aromája miatt.
Szerintem ez jobb megoldás mint a vegeta, de te tudod.
Ha tényleg nincs benne zöldség, akkor valami vegetát vagy leveskockát kell mellé tenni, mert a hús önmagában sóval-borssal azért elég ízetlen.
Műanyag tányérra, azokat pedig kb háromnegyedig töltenem. Van külön hűtőm a nyári konyhába.
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!