Hogyan kell normálisan elkészíteni egy rántott húst karajból?
Az a baj,hogy állandóan keményre sikerül, pedig közepesen lassú tűzön sütjük a párommal. Mi a titka, hogy átsüljön, finom legyen és ne legyen kemény, mint a cipőtalp?
Más húsból kell készíteni?
Nem elég tojást rakunk hozzá?
Gagyi minőségű a panír?
Nagyon ki van klopfolva?
Túl kevés az olaj amiben sütjük?
Bár tudom valahol 7 pecsétes titokként kezelik ma már ezt,de valaki jó lenne ha megkönyörülne rajtunk,mert még egy jó vendéget sem tudunk így meghívni soha és már évek óta, mióta édesapám meghalt, egy darabot nem sikerült jól megcsinálni. Egyébként hiába néztük neten az elkészítési módját, valahogy akkor sem úgy sikerült ahogy kellene.
Előre is köszönöm a segítséget!!
Nekem pl ismerősöm mindig szinte papír vékonyra klopfolja.
És 2szer forgatja tojásba lisztbe.
Hiába mondom hogy 2szer felesleges...
De így spórol vagy nem tudom pedig ez a 2 módszerrel rontja el, mert vékony a hús a massza meg 2szer van ha egyáltalán van értelme...Igy eszik vékony húst "vastag" panírral...
Szóval az szárazra sikerül.
A lényeg hogy vastagabb legyen a hús és nem szárad ki..
De ő inkább kisüt 10 véknyat, mint kevesebbet mondjuk 5 db de legalább vastag.
húspuhítót is használhattok, de olcsóbb és jobb az étkezési szódabikarbóna. én bioboltba 1kg-osat veszek 500ft-ért.
egy tálba a kikloffolt húsokat megszórom vagy bele hempergetem a szódabikarbónába. vastagon vagy enyhén legyen rajta a szódabikarbóna.
ha vastagon, akkor várj vele kb. 15percig abban állni, majd mosd le róla.
ha finoman hinted meg vele, akkor nem muszály lemosni.
a szódabikarbóna puhítja a húst, az inakat. Fertőtlenít is. Lúgosítja a gyomrot és így nem lesz savas aki mondjuk refluxos.
amikor kisül én leszoktam takarni zsírpapírral kb. 5-8 percig, így azért ehetőre kuhülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!