Ki hogy szokta elkészíteni a rántott sajtot?
a lisztet kihagyom alóla, egy rendes sajtra úgyse ragad rá, a tojás helyett esetleg valamilyen tejes habarást csinálok, vagy már eleve a prézlit is ilyenbe keverem bele, ha nem még utána akarok azzal vacakolni,
Zöldséghez is jó.
Ha rántani való sajtot veszel, akkor ugyanugy mint a húst.
Nem fog kifolyni!
Csak az a sajt folyik ki és kell többször visszaforgatni a tojásba és a lisztbe, ami nem való rántani.
3. vagyok, így készül a magvas bundás lágysajt (a mozzarellától kezdve a fetán át a brie-ig mindenre alkalmazható ami lágy)
Tojás, liszt, ízlés szerint magvak (akár keverve is). Sorrend: tojás-liszt-tojás-magvak.
Jó vastag sajtszeleteket kell vágni, legalább 2 centi körül legyenek és nagyon alaposan borítsd be őket.
Ezután lefagyasztod fél-1 órára, legyenek jó fagyosak, majd előmelegített, forró sütőben légkeverésen, sütőpapíron süsd készre.
Olajban is lehet sütni, de én nem szeretem - a magvak átveszik az égett olaj ízét, ráadásul nagyon könnyen megégnek. Esetleg mogyorós bundát mogyoróolajban sütni vagy szezámmagosat szezámmagolajban azt még el tudnám képzelni, de az olíva vagy a napraforgóolaj nem jó választás hozzá.
Ha fűszerezni is szeretnéd, úgy hogy a sajt kicsit beigya, akkor friss zöldfűszereket keverj a felvert tojásba, és abba forgasd. A rozmaring, étkezési levendula pl. tökéletesek hozzá, de nagyon jó a zsálya, kakukkfű, bazsalikom, oregánó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!