Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csináljam hogy jó sűrű,sz...

Hogy csináljam hogy jó sűrű,szaftos legyen a pörköltem de nem szeretném tejfölös habarással csinálni csak simán?

Figyelt kérdés
Mit tegyek bele,hogy csináljam?
jún. 8. 12:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne önts rá sok vízet, csinálj neki pörkölt alapot. (Hagyma, fokhagyma, paradicsom, paprika.) Alapnál ugye, apróra vágod ezeket és pirítod, majd kicsi víz, elforralod, kicsi víz, elforralod stb.. ismétled még nem kapsz egy krémes állagú mártás szerűséged amibe bele tudod tenni a húst. (2x-3x ismétlés elég)


Illetve a végén tudsz csalni olyanokkal, mint a keményítő. Olyan 10-15g elég és nem, nem lesz tőle főzelék állaga, viszont sűrít a leven. A másik ilyen csalás pedig a lapzselatin. Furának hangozhat, de igazából ragadós szaftos állagot ad neki, viszont semmilyen plusz ízt. Mindkettőt egyszerre ne használd.


Ugye az nem árt, ha van benne csont is, mert attól képződik igazán szaftossá egy pörkölt. Én ezt a keményítős/zselatinos dolgot csak olyan esetben használom, ha megköveteli az alapanyag, mert máshogy nem tudom sűríteni igzán. Pl Gombapörkölt vagy paprikáskrumpli.. Mivel ugye ezekbe például nincsen csont.


Sűrösödni egyébként attól is tud valamennyit, ha szétfől benne a zöldség. Lásd pl a hagyma.. Tehát nem írt hülyeséget az aki a hagymát írta. De én egy pörköltbe például ami mondjuk (nálam) 1,5 kg hús én nem tennék 2 fej hagymánál többet.

jún. 8. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!hát van még mit tanulnom a főzés terén 🫣
jún. 8. 16:07
 13/14 anonim ***** válasza:
76%
Én már csak annyit tennék hozzá, hogy a pörköltbe ne tegyél tejfölt. Nem illik hozzá. Csíkos tokány az tejfölös. Ahhoz másképpen kell darabolni a húst, és párolni szokták, nem pörkólni.
jún. 8. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:
72%
Nagyon szívesen! Megjegyzésedre: "Köszönöm a segítséget!hát van még mit tanulnom a főzés terén" és hidd el, azoknak is akik azt írták: nem kell a hagyma a pörköltbe.
jún. 8. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!