Hogy csináljam hogy jó sűrű,szaftos legyen a pörköltem de nem szeretném tejfölös habarással csinálni csak simán?
Ne önts rá sok vízet, csinálj neki pörkölt alapot. (Hagyma, fokhagyma, paradicsom, paprika.) Alapnál ugye, apróra vágod ezeket és pirítod, majd kicsi víz, elforralod, kicsi víz, elforralod stb.. ismétled még nem kapsz egy krémes állagú mártás szerűséged amibe bele tudod tenni a húst. (2x-3x ismétlés elég)
Illetve a végén tudsz csalni olyanokkal, mint a keményítő. Olyan 10-15g elég és nem, nem lesz tőle főzelék állaga, viszont sűrít a leven. A másik ilyen csalás pedig a lapzselatin. Furának hangozhat, de igazából ragadós szaftos állagot ad neki, viszont semmilyen plusz ízt. Mindkettőt egyszerre ne használd.
Ugye az nem árt, ha van benne csont is, mert attól képződik igazán szaftossá egy pörkölt. Én ezt a keményítős/zselatinos dolgot csak olyan esetben használom, ha megköveteli az alapanyag, mert máshogy nem tudom sűríteni igzán. Pl Gombapörkölt vagy paprikáskrumpli.. Mivel ugye ezekbe például nincsen csont.
Sűrösödni egyébként attól is tud valamennyit, ha szétfől benne a zöldség. Lásd pl a hagyma.. Tehát nem írt hülyeséget az aki a hagymát írta. De én egy pörköltbe például ami mondjuk (nálam) 1,5 kg hús én nem tennék 2 fej hagymánál többet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!