Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az alábbi receptben a dl...

Az alábbi receptben a dl mennyiségeket a tejnél és a tejfölnél kell átváltani ml-be, vagy akkor már nem lesz jó? Mérőpohár kell hozzá? És ezeknél a recepteknél kell egyáltalán átváltogatni ha a tejföl és tej ilyen mértékegységben van?

Figyelt kérdés
[link]
ma 09:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
Nem egészen értem hogy gondolod, de annyit tudok, hogy 2dl tejföl=180g. Remélem segítettem.
ma 09:22
 2/12 anonim ***** válasza:
82%

Ha dl van a mérőpoharadra írva, akkor dl-ben számolj.

Ha ml van a mérőpoharadra írva, akkor ml-ben számolj.

Nem tudom, mire akarod átváltani.

ma 09:32
 3/12 A kérdező kommentje:
Ml-re váltottam át a tejfölt és a tejet is. Nagyon ragadós volt eleinte a tészta,de aztán szépen összedolgozódott. Elvileg nagyon finom lesz. Köszönöm szépen a segítségeteket.
ma 09:38
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindegy, hogy dl vagy ml. Ha jól váltottad át, akkor az ugyanaz a mennyiség.
ma 10:22
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Na de tényleg az volt az eredeti kérdés, hogy ha 1dl tej helyett 100ml tejjel csinálod a receptet, akkor az jó lesz vagy sem???
ma 10:24
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ml, dl, mindkettő űrmérték 100 a váltószám, tehát 2 dl, 200 ml - itt nem lehet eltérés.

Ha grammra gondolsz, tehát dl-t szeretnél g-ra váltani ott van különbség.

ma 10:25
 7/12 anonim ***** válasza:
74%
A konyhai mérlegem is ml-ben számol. Annak megfelelően mérem ki a mennyiséget. 1 dl= 100 ml.
ma 10:27
 8/12 anonim ***** válasza:
85%
Édes jó Istenem! Már korán reggel ilyen sötét van? Átváltani akkor váltanál át, ha mondjuk gallonban, pintben stb. számolnál. A deciliter és milliliter a liter törtrészei. Olyan, mintha 1 méter helyett 100 centimétert, 1000 millimétert számolnál. Ez a három ugyanannyi.
ma 11:53
 9/12 anonim ***** válasza:
26%
#7: Az meg milyen mérleg? A mérleg súlyt mér, nem térfogatot!
ma 12:19
 10/12 anonim ***** válasza:
52%

9. Igen, ez így van! És mérőhengerben is folyadékot mérnek. Mégis van rajta pl. gramm lisztnek. Mérlegen is lehet tömeg alapján folyadékmennyiséget mérni.

Mint ahogyan régen is tudta minden háziasszony kimérni a hozzávalókat kanállal.

ma 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!