Miért lesz száraz a tejföl a rakott ételek tetején?
Figyelt kérdés
200 fokon, kb. 45 percig szoktam sütni.
Sima tejfölt teszek a tetejére pici sóval, de mikor kész - főleg már másnap -, száraz, porladós a tetején a tejföl.
Nektek is ilyen szokott lenni, vagy kell bele tenni valamit?
okt. 2. 14:39
1/8 anonim válasza:
Kis tejjel és az ételhez illő fűszerrel elkeverem a tejfölt.
2/8 anonim válasza:
Mert elpárolog belőle a víz, és lehet alacsony zsírtartalmú. Vagy a tejföl zsírtartalma lefolyik. Vagy nem a legjobb fajta tejfölt veszed.
3/8 anonim válasza:
Azért, mert az eredeti tejföl sok zsiradékot tartalmaz, a boltiak többsége viszont zsírcsökkentett, részben aludttejjel van keverve. A zsíros(abb) tejföl nem szárad ki, a félig aludtej meg igen.
4/8 anonim válasza:
Keverd fel vízzel , 1,5 ujjnyi víz villával alaposan elkeverve ,majd szétkenve . Tovább sül a holmi és szép egyenletes lesz a teteje .
5/8 A kérdező kommentje:
Próbáltam kicsi vízzel, de ugyanolyan lett.
Pilos 20%-os tejfölt szoktam venni.
okt. 2. 16:30
6/8 anonim válasza:
Én a tetejére csak a végén szoktam rárakni a tejfölt, mikor maga a kaja már kb kész.
7/8 A kérdező kommentje:
6-os, úgy nem lesz kemény a tetején pl. a kelkáposzta?
okt. 2. 17:04
8/8 anonim válasza:
Kelkáposztát akkor se készítenék ha fizetnének, szóval azt nem tudom, de amúgy még semmi nem lett kemény:D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!