Melyik hússal készült pörkölt a kedvenced?
Sertés, csirke vagy marha?
Számomra a marha!! De azt inkább éttermekben eszem.
Nekem az abszolút kedvencem az a marhapörkölt galuskával, de hogyha a többi is úgy van elkészítve ahogy én azt szeretem (nem feltétlenül klasszikus módon) akkor jöhet bármelyik. (szinte..)
Én például szeretem:
Pacalpörkölt Csülökhússal. (Tudom, hogy sokan utálják a pacalt az állaga miatt, de én akkor is szeretem, és nem fogom azért nem szeretni, mert sokaknak utált kaja.)
Csirkepörkölt (Én külön meg szoktam előre pirítani a húst, nem teszek bele csontos húst még véletlenül sem. Mindig előre kicsontozom és a végén teszek bele egy habarást és így már lehet nem is pörkölt, de az alap úgy készül és végül ilyen tejszínes csirkepaprikás lesz.)
Sertéshúspörkölt (Ez egy olyan verzió, amiban van máj és sertéscomb is. A máj kicsit meg van előre pirítva serpenyőbe és úgy van utána beletéve a pörköltbe, de itt már más variálás nincsen.)
Amit viszont nem szeretek:
Birkapörkölt.. (Pont azért mert nincs benne minőségi hús. Legalábbis én még nem ettem olyat soha. Hanem egybefőzve minden a csontos darabos mócsingos húsok stb.)
Körömpörkölt (Szintén tele csonttal, rágós darabokkal.. számomra ez ilyen igazán undorító étel.)
Csirkepörkölt (Csontos hússal, farháttal, csirkelábbal, egész csirkecombokkal teli..)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!