Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik hússal készült pörkölt...

Melyik hússal készült pörkölt a kedvenced?

Figyelt kérdés

Sertés, csirke vagy marha?

Számomra a marha!! De azt inkább éttermekben eszem.



febr. 4. 11:24
A kérdező szavazást indított:
Sertés
Csirke
Marha
42 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
Mindegy csak ne legyen mócsingos, tiszta hús legyen...
febr. 4. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
Hát igen az is fontos.
febr. 4. 11:36
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Csirke,de legyen benne bőrös része is mert az adja meg az ízét.
febr. 4. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
84%
A vaddisznó, őz, szarvas. A vadhús ízét, zamatát semmi nem pótolja. Kicsit drágább, mint az egyéb felsorolt húsok, de megéri kipróbálni. A mócsing, meg porcogók, inak, egyszerűen kellenek az igazi pörköltbe, szín húsból nem igazi a pörkölt. Nem véletlenül a marha lábszár a legnépszerűbb pörkölt alap anyag. A kocsonyásságot, sűrű pörkölt szaftot a jól össze válogatott hús részek adják, nem pedig a túlzott hagyma adagolás. Pörköltet főzni művészet, de megéri elsajátítani.
febr. 4. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Csirkecomb pörkölt a kedvencem.
febr. 4. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Sertés és marha, a csirkét nem szeretem. És persze a vadhúsok is, de azt inkább étteremben szoktam enni.
febr. 4. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az abszolút kedvencem az a marhapörkölt galuskával, de hogyha a többi is úgy van elkészítve ahogy én azt szeretem (nem feltétlenül klasszikus módon) akkor jöhet bármelyik. (szinte..)


Én például szeretem:

Pacalpörkölt Csülökhússal. (Tudom, hogy sokan utálják a pacalt az állaga miatt, de én akkor is szeretem, és nem fogom azért nem szeretni, mert sokaknak utált kaja.)


Csirkepörkölt (Én külön meg szoktam előre pirítani a húst, nem teszek bele csontos húst még véletlenül sem. Mindig előre kicsontozom és a végén teszek bele egy habarást és így már lehet nem is pörkölt, de az alap úgy készül és végül ilyen tejszínes csirkepaprikás lesz.)


Sertéshúspörkölt (Ez egy olyan verzió, amiban van máj és sertéscomb is. A máj kicsit meg van előre pirítva serpenyőbe és úgy van utána beletéve a pörköltbe, de itt már más variálás nincsen.)


Amit viszont nem szeretek:


Birkapörkölt.. (Pont azért mert nincs benne minőségi hús. Legalábbis én még nem ettem olyat soha. Hanem egybefőzve minden a csontos darabos mócsingos húsok stb.)


Körömpörkölt (Szintén tele csonttal, rágós darabokkal.. számomra ez ilyen igazán undorító étel.)


Csirkepörkölt (Csontos hússal, farháttal, csirkelábbal, egész csirkecombokkal teli..)

febr. 4. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
85%
Marha, csirke. A sertés nekem túl zsíros.
febr. 4. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
A birka.😉
febr. 4. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezek közül a marha, azt is jelöltem, de amúgy a házinyúl!
febr. 4. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!