Hurka és kolbász sütése előtt érdemes őket vizzel megmosni és szárazra törölni vagy nem kell?















2
A húst azt van aki lemossa..De az elvileg fölösleges.És csak higiéniai kockázatot jelent a hús logybolása..Nem is mosogatom.A hő fertőtleníti.Ha meg olyan szennyeződés lenne rajta ami szemmel látható és öblíteni kellene (mondjuk sz*r),akkor lehet,hogy nem is lenne gusztusom megenni.





Mert a szart is fertőtleníti a hőkezelés. Azért mond ellen magának.
Kérdező, ha a szellemi békédhez kell az, hogy leöblítsd a húst vagy a kolbászt, akkor tedd meg nyugodtan...





Elvittétekna témátva nyerhús felé.
Viszont a hurkát sütés előtt javasolt beáztatni.
Bizony!
“ Az első és legfontosabb, hogy a hurkát sütés előtt hideg vízbe kell áztatni. Ennek oka, hogy a hurkát rendszerint nem a készítés után használjuk fel, hanem később, sokszor hetekkel azután, hogy elkészült. Ez alatt az idő alatt a hurka burkolata vizet veszít, és rugalmatlanná válik. A hurka belseje a sütésnél a meleg hatására kitágul, és szétfeszíti a megkeményedett belet, ami szétdurran.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!