Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hurka és kolbász sütése előtt...

Hurka és kolbász sütése előtt érdemes őket vizzel megmosni és szárazra törölni vagy nem kell?

Figyelt kérdés

febr. 9. 11:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Olyant még csak nem is hallottam,hogy valaki mosogatná ezeket..Ugyan mi értelme lenne?
febr. 9. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Én pl. ha veszek húst lefagyasztom és utána kiolvasztom, sütés előtt mindig lemosom egy kis vízzel és aztán szárazra törlöm. Nem tudom, hogy más is csinál e ilyet, vagy ez tök hülyeség...:D
febr. 9. 12:15
 3/11 anonim ***** válasza:
90%
Utóbbi.
febr. 9. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
71%
Semmi értelme, gasztronómiában amúgy is tilos húst mosni.
febr. 9. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
68%

2


A húst azt van aki lemossa..De az elvileg fölösleges.És csak higiéniai kockázatot jelent a hús logybolása..Nem is mosogatom.A hő fertőtleníti.Ha meg olyan szennyeződés lenne rajta ami szemmel látható és öblíteni kellene (mondjuk sz*r),akkor lehet,hogy nem is lenne gusztusom megenni.

febr. 9. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
No akkor megint okosabb lettem, már érdemes volt ma felkelni...:D Köszönöm a segítséget, akkor ezentúl hagyom a hús leöblítését...
febr. 9. 12:29
 7/11 anonim ***** válasza:
#5 Magadnak mondtál ellent.
febr. 11. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Miért mondott ellent magának?
febr. 11. 11:35
 9/11 anonim ***** válasza:

Mert a szart is fertőtleníti a hőkezelés. Azért mond ellen magának.

Kérdező, ha a szellemi békédhez kell az, hogy leöblítsd a húst vagy a kolbászt, akkor tedd meg nyugodtan...

febr. 14. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
40%

Elvittétekna témátva nyerhús felé.

Viszont a hurkát sütés előtt javasolt beáztatni.

Bizony!


“ Az első és legfontosabb, hogy a hurkát sütés előtt hideg vízbe kell áztatni. Ennek oka, hogy a hurkát rendszerint nem a készítés után használjuk fel, hanem később, sokszor hetekkel azután, hogy elkészült. Ez alatt az idő alatt a hurka burkolata vizet veszít, és rugalmatlanná válik. A hurka belseje a sütésnél a meleg hatására kitágul, és szétfeszíti a megkeményedett belet, ami szétdurran.”


[link]

febr. 15. 06:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!