Hogy csináljam hogy jó sűrű,szaftos legyen a pörköltem de nem szeretném tejfölös habarással csinálni csak simán?
Hagyma kell alá bőven,át fő szêt és lesz tőle sűrű.
A hús sem árt ha nem túl száraz.
Combból csináltam,az szárazabb
Inkább lapockából kellett volna?1kg hús alá 1hagymát tettem de akkor nem jók az arányaim
Még sok vizet is öntöttem alá azt hiszem,bőven ellepte
Szoky konyhájának a pörköltes receptjét nézd meg, az arányok miatt. Én nemigen teszek bele szalonnát, és a pirospaprikát is csak a hagyma és a hús többszöri lepirítása végén és akkor engedem fel, de úgy hogy ne ússzon azért.
Krémszerű, karamellszínű trutymó a hagyma, körülpirult a hús, ekkor ízesítem és engedem fel, főzöm lassan pörköltté. Eleinte nem mertem annyit pirongatni, karamellizálni a hagymát és nem is főtt el rendesen, csak hagymás husi lett belőle.
A jó sok hagymától édes lesz.
Friss hús, és semmi víz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!