Hát, kinek milyen, az ízlések különbözőek.
Nekem szigorúan húsféle mentes, kb azonos arányban hagyma, paradicsom és paprika, megszórva őrölt chilivel, vagy ha van őrölt csípős füstölt paprikával, cukorral és friss kenyérrel
Ez tipikusan egy olyan étel, amire nincs konkrét recept, ahány ház, annyi recept. Ennek megfelelően általában mindenkinek az a jó lecsó, ahogy azt ő megszokta.
Ami az én ízlésemet illeti, hagyma nem tud túl sok lenni benne.
Csak lecsókolbász ne legyen benne!
Szeretem körettel, rizzsel, tarhonyával, de még cigányosan, tésztával is.
Számomra:
Füstöltszalonnás alap, annak a kiolvasztott zsírján van elkészítve a lecsó.
A paprikában van némi csípős paprika is, ne legyen elmebeteg módon csípős, de azért csípjen, mégse gyümölcsleves kategória...
A paradicsom kicsire legyen benne összekockázva. Nem szeretem, mikor hosszúra összepöndörödik a héja, gusztustalan, és szúrja a torkomat.
(A paradicsom meghámozását egy lecsóhoz, meg erős túlzásnak tartom, plusz még annyi tartása se maradna..)
A többi meg a szokásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!