Melyik/milyen krumplisütőt használjátok ha igazán finom sült krumplit szeretnétek enni?
Mindegy igazából.
Sok ember egyből kisüti a nyers krumplit ... Elfelejtik az nem boltba vett kész kaja.
Pl mi előfőzzük kicsit s utána megy az olajba.
Nem használok krumplisütőt, egy sima serpenyőben sütöm a krumplit, bő olajban. Most éppen kísérletezem, elősütött, előfőzött, megmikrózott, elősütött és lefagyasztott krumplival, mert régen az tényleg úgy ment, hogy meghámoztam a krumplit, felvagdostam, megsütöttem, jó volt. A mai krumplikkal ezt nem lehet megcsinálni, inkább megégnek, de nem lesznek ropogósak.
Ami eddig bejött: elősütöm, kihűtöm, pár órára a hűtőbe teszem, aztán készre sütöm. Finom, roppanós, belül omlós lesz.
Ha igazán ropogósra akarod sütni ,akkor kétszer kell sütni. Mindegy miben, elősütöd 170 fokos olajban üvegesre,majd kiveszed 190 fokra melegített olajban ropogósra sütöd.
Ezt lehet két lábasban, vagy egy fritőzben,mindegy,csak az a lényeg, hogy a krumpli a második sütésnél ne hűtse el az olajat.
Az a megoldás is jó, hogy a meghámozott burgonyát sütés előtt fél órára 60 fokos vízbe áztatod,százazra törlöd, darabolod és 190 fokos olajbn megsütöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!