Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű sült ételek?

Egyszerű sült ételek?

Figyelt kérdés
Szóval 16 éves fiú vagyok mondhatni 0 konyhai tapasztalattal. Kb. gofrit tudok csinálni, meg tükörtojást. Nos, amikor egyedül vagyok itthon, akkor ugye magamra főzök és már unom ezeket az ételeket és a pizzarendelést. :D Tudnátok olyan egyszerűen elkészíthető ételeket mondani aminek a készítése közben nem robbantom fel a konyhát? Lehetőség sült ételeket várom és előny, ha van hozzá recept. Köszönöm! :)

2016. júl. 17. 11:04
 1/8 anonim ***** válasza:
52%

Recepteket nem linkelek mert ki hogy csinálja... rákeresel, találsz ezer jó receptet :)


BUndáskenyér

Melegszendvics

Tükörtojás, rántotta, omlett (akár zöldségekkel, sajttal pl.)

Édes vagy sós palacsinták (ha a gofri megy, a palacsinta is fog) - töltheted a palacsintát is pl. sajttal, gombával, stb. így sósan is nagyon finom.

Lecsó, ratatouille

Rakott krumpli, rakott cukkini

Gombapörkölt, paprikás

Fetával töltött sült cukkini

Grill padlizsán, cukkini fokhagymával, petrezselyemmel, citromlével

Padlizsán-mozzarella-paradicsom nyársak

Gorgonzolás sült répacsíkok

Zöldségekkel töltött héjában sült krumpli

Tejszínes-gombás penne

2016. júl. 17. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
66%
Ja mégvalami pl. tócsni, zöldségfasírt is nagyon egyszerű. Illetve a főzelékek többsége is.
2016. júl. 17. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Várok még tippeket :D
2016. júl. 17. 11:44
 4/8 Ildi42 válasza:
76%
Ez szerintem függ attól is, hogy mennyi ambíciót érzel magadban a próbálkozásra. Szerintem a legtöbb sülthús elkészítése állati egyszerű, mert csak berakod a tepsibe, megszórod olyan fűszerrel amilyennel akarod, alufóliával leveded, esetleg önthetsz alá egy kis vizet még plussz, és kb fél óra múlva meglesed, hogy hogy áll, majd ha úgy látod, hogy na most már megpuhult, leveszed az alufóliát és sütöd még egy pár percig hogy megpiruljon a külseje. De valószínű jobban jársz ha "csalsz" amíg kicsit bele nem jössz a főzésbe. Lehet hogy a hússütés merész vállalkozás lenne. Viszont csinálhatsz például bolognait, milánóit, vadast, chilis babot, ezek mindegyikéhez a legtöbb élelmiszer boltban lehet venni alapot, vagy üveges, vagy por formában, és ez a rész a csalás, mert csak meg kell nézned, hogy mit ír a tasak, hogy mit tegyél, és kész. Nálunk például a milánói mártás is már saját recept szerit készül nem fixszel, de például a chilis bab a következőképp néz ki. megpirítom a darálthúst (fél kiló) kis zsíron vagy olajon egy kb teáskanál sóval, ha ez megvan egy konzerv kukorica, és egy konzerv bab megy rá (a levük nem kell, hacsak a bab nem direkt paradicsom szószos), ezután felöntöm fél liter sűrített paradicsommal. Teszek bele kb egy teáskanál cukrot ( a paradicsom savassága miatt), kb egy teáskanál színes paprikát, és erős paprikát vagy chilit attól függően a mennyiséget, hogy mennyire szeretnéd hogy csípjen. Menet közben kóstold meg, és fogod érezni, hogy kell-e még bele valami, ezt kicsit összesütöd kb 5 perc és kész is. Mi ezt nagyon szeretjük, és elég egyszerű is szerintem. De egy lecsó, vagy paprikás krumli elkészítése sem olyan nagy feladat. Míg bele nem jössz, hogy milyen fűszerből mennyit tegyél az ételbe, előbb inkább kevesebbet és kóstold meg, ha még kell akkor tehetsz bele, de ha sok akkor már nem tudod kivenni.
2016. júl. 17. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

Húsos ételeket is csinálhatsz, akár egy serpenyőben is. Pl. csirkemell /előtte vágd vékony szeletekre/, csirkecomb /sózva, lisztben megforgatva/, frissensült pl. tarjából /szintén sózva/, ezeket egy serpenyőben, kis zsír vagy olaj hozzáadásával elkészítheted, ehető főtt krumplival, rizzsel vagy akár kenyérrel is, savanyúval, salátával.

Tepsiben is készíthetsz egyszerű ételeket, egy tepsit kikensz zsírral, vagy olajjal, bele sózott, borsozott csirkét /pl. combot kettévágva, mellet, szintén kelttévágva, lehet csontos, bőrös is, szárnyat, amit szeretsz/, mehet mellé egészben hagyott vagy félbevágott krumpli, kis víz, lefóliázod /alufólia/, és mehet a sütőbe. Egy múlva kiveszed, óvatosan leveszed a fóliát, meglocsolod a zsirjaval/levével, visszarakod a sütőbe, hogy megpiruljon. Kesztyűt, vagy konyharuhát használj a tepsi megfogásához /forró/, és a gázra, vagy edényalátétre rakd, ha kiveszed!

2016. júl. 17. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Ezt a babot kipróbálom. Köszönöm szépen! :) Igazából én ott szoktam elrontani, hogy azt írja a receptes könyv, hogy tegyünk bele sót, borsot blablabla.. De nem írja, hogy mennyit. Ez egy tapasztaltabb embernek biztos egyértelmű, de nekem nem. :) Köszönöm!
2016. júl. 17. 12:12
 7/8 anonim ***** válasza:
25%

Vegyél egy csomag sütőzacskót, és abba bepakolhatsz bármit, majd a sütőben kisütheted.

Csirkecomb, mell, vagy másféle hús befűszerezve, besózva. Krumpli akár félbevágva is, akár cikkekre vágva, zöldségek, répa, hagyma, cukkini stb. mehet mellé. Lezárod a zacskó, beteszed az egészet egy tepsibe, és szúrsz a zacskó tetejére pár lyukat. Beteszed a sütőbe, és sütöd 180-200 fokn, amíg a hús el nem készül. Ez csirkénél 1 óra, disznónál, pulykánál (comb) mondjuk 2 óra. Ennél egyszerűbb nincs. Néha kell csak ránézni, hogy nem ég-e, mert pl. túl erős a sütő, vagy nagyok a lyukak a zacskón, akkor lejjebb kell venni a hőfokot.

2016. júl. 17. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 nócih válasza:
52%
2016. júl. 21. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!