Egyszerű sült ételek?
Recepteket nem linkelek mert ki hogy csinálja... rákeresel, találsz ezer jó receptet :)
BUndáskenyér
Melegszendvics
Tükörtojás, rántotta, omlett (akár zöldségekkel, sajttal pl.)
Édes vagy sós palacsinták (ha a gofri megy, a palacsinta is fog) - töltheted a palacsintát is pl. sajttal, gombával, stb. így sósan is nagyon finom.
Lecsó, ratatouille
Rakott krumpli, rakott cukkini
Gombapörkölt, paprikás
Fetával töltött sült cukkini
Grill padlizsán, cukkini fokhagymával, petrezselyemmel, citromlével
Padlizsán-mozzarella-paradicsom nyársak
Gorgonzolás sült répacsíkok
Zöldségekkel töltött héjában sült krumpli
Tejszínes-gombás penne
Húsos ételeket is csinálhatsz, akár egy serpenyőben is. Pl. csirkemell /előtte vágd vékony szeletekre/, csirkecomb /sózva, lisztben megforgatva/, frissensült pl. tarjából /szintén sózva/, ezeket egy serpenyőben, kis zsír vagy olaj hozzáadásával elkészítheted, ehető főtt krumplival, rizzsel vagy akár kenyérrel is, savanyúval, salátával.
Tepsiben is készíthetsz egyszerű ételeket, egy tepsit kikensz zsírral, vagy olajjal, bele sózott, borsozott csirkét /pl. combot kettévágva, mellet, szintén kelttévágva, lehet csontos, bőrös is, szárnyat, amit szeretsz/, mehet mellé egészben hagyott vagy félbevágott krumpli, kis víz, lefóliázod /alufólia/, és mehet a sütőbe. Egy múlva kiveszed, óvatosan leveszed a fóliát, meglocsolod a zsirjaval/levével, visszarakod a sütőbe, hogy megpiruljon. Kesztyűt, vagy konyharuhát használj a tepsi megfogásához /forró/, és a gázra, vagy edényalátétre rakd, ha kiveszed!
Vegyél egy csomag sütőzacskót, és abba bepakolhatsz bármit, majd a sütőben kisütheted.
Csirkecomb, mell, vagy másféle hús befűszerezve, besózva. Krumpli akár félbevágva is, akár cikkekre vágva, zöldségek, répa, hagyma, cukkini stb. mehet mellé. Lezárod a zacskó, beteszed az egészet egy tepsibe, és szúrsz a zacskó tetejére pár lyukat. Beteszed a sütőbe, és sütöd 180-200 fokn, amíg a hús el nem készül. Ez csirkénél 1 óra, disznónál, pulykánál (comb) mondjuk 2 óra. Ennél egyszerűbb nincs. Néha kell csak ránézni, hogy nem ég-e, mert pl. túl erős a sütő, vagy nagyok a lyukak a zacskón, akkor lejjebb kell venni a hőfokot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!