A legjobb leves farhátból van?
ismerősöm azt mondta a legjobb húsleves farhátból van meg hozzá csirkecomb és sok zöldség
ez valóban így van én még nem ettem
A farhát az csirkéből van! Ez a tény önmagában kizárja azt, hogy akár közepes minőséget is el lehessen vele érni. Ez a hozzáadott csirkecombra is vonatkozik.
Ebből egy nagyon gyenge kis lötty lesz, az ízét leginkább a zöldségek és ízesítőanyagok fogják adni.
A húsleves lényege, magas "extrakt-tartalommal" rendelkező húsok, csontok ízanyagainak a kinyerése.
Sima házi tyúk esetében, ez minimum 1 éves kort jelent! Fiatal csirkéből csak egy csirkés-zöldséges levest lehet főzni, húslesnek aligha lehet nevezni, mert alkalmatlan rá az alapanyag.
(Most abba ne menjünk bele, hogy sertésből, marhából, tyúkból jobb e a leves, ez egyéni ízlés dolga is, meg egyéb tényezők is vannak... egyébként az emberek döntő többsége a marhát szokta kihozni győztesnek, csak hát Magyarországon több okból, ez nem olyan elterjedt.
Nálunk inkább orja csont, karajcsont, velős (sertés) csont, tyúk ami népszerű. Meg azoknál, akik beérik melegvízzel, azoknál a farhát.)
#2-es! Akkor szárnyasból hogyan készítesz húslevest, ha nem húsos csontokból... mikor az egész állat húsos csontokból van?!
Kifilézed a tyúkot főzés előtt, kidobod a csontját, amiből a legtöbb íz ki tudott volna főni, és megfőzöd a húst???
Szerintem nem igazán vagy tisztában a húsleves definíciójával...
Ha csirkehúslevesről beszélünk (nem csak általában a húslevesről), akkor valóban kell bele farhát, nyak, szárny, na meg az elmaradhatatlan "kaparó" tehát igazából azok a húsok, amik külön nem süthetők, nem ránthatók (combok és mell, a szárny ízlés dolga, én pl. levesben szeretem, sütve nem szívesen vesződök vele). Meg persze a szív, a máj, a zúza. Az idősebb madár természetesen ízletesebb levest ad (azt meg sütni-rántani úgysem érdemes).
Általában minden hús annál ízletesebb, minél jobban át van szőve zsírral, és minél közelebb van a csonthoz. Lásd. pl. sertésoldalas, vagy sertéstarja. Csirkénél zsíros húst nem nagyon találsz, viszont a csontok a farháton vannak a legnagyobb arányban. Nekem egy jó leves elképzelhetetlen nélküle, de ha tartalmas levest és valami könnyebb másodikfélét tervezel, akkor kell a farhát-nyak-kaparó szentháromság mellé valami tartalmasabb hús is, pl. comb, szárny is.
"A legolcsóbb leves van farhátból. "
Nem egészen. Kell az IS bele. Nyilván nem csak az. Páromnak a mániája a comb, sokszor fözök abból, de sokkal finomabb, amikor van farhát is, és teszek egyet bele.
Hivatalosan minden kell bele. Comb, aprólék (ezt én kihagyom mert nem szerertem), farhát, de apám még a kaparóját meg a nyakat is beleteszi.
Plusz sok zöldség.
"A leghitványabb része a házityúknak."
Ez igaz, de mint tartozék, elegedhetetlen.
"3, én pl nem szeretem az erős, sötét tyúkhúslevest, akkor már inkább egy finom csirkeleves..."
Elhiszem, csak senkit nem érdekel.
Ahogy mondtam, az egy csirkés-zöldséges leves, és továbbra se lehet húslevesnek nevezni.
Ha egy étteremben ilyet szolgálnának fel húsleves néven, és ezért akarnának pénzt kérni, nyugodtan, és jogosan, vissza lehet küldeni.
Ha valaki nem szereti az erősebb levest, ne egyen azt. Egyen egy ragu levest, ami mondjuk csirke combból vagy mell nyesedékből van, stb, van választék, van választék, de ezeket a típusú leveseket ne akarjuk már húslevesnek hazudni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!