Hogyan készül a legjobb palacsinta? Hogyan készíted?
1
Napraforgóolajban.Egy kis decis pohárba öntök némi olajat.Majd abba mártogatok egy összegöngyölt papírtörlőt.S minden palacsinta sütése előtt azzal a galacsinnal kenem be vékonyan a palacsintasütőt.Így nem tocsog az olajban.És kb. fél,háromnegyed deci olajjal vagy 30-40 palacsintát meg lehet sütni.
1kg liszt, 1 db tojás, só, cukor, napraforgó olaj(nem tudom mennyi, csak öntögetem szemre), kb fél (vagy kicsit több) liter szódavíz.
Napraforgó olajjal megkenem a palacsintasütőt.
Ez nem az én receptem de nekem eddig ez vált be a legjobban:
"▶ RECEPT
Hozzávalók 20 db palacsintához
1 db tojás
3 dl tej (vagy víz hogyha nincs)
20 dkg liszt
2 evőkanál cukor (3 dkg)
1/2 teáskanál só
2 dl szóda vagy mentes víz
5 evőkanál olaj (plusz az első alá egy pici, ha serpenyőben sütöd)
Elkészítés:
1. Felütjük a tojást egy mérőkancsóba. Hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk a lisztet, cukrot, a sót és botmixerrel összedolgozzuk. Beleöntjük a vizet és ezzel is elkeverjük. Végül jöhet az olaj és egy utolsó mixelés.
2. Egy serpenyőt vagy palacsintasütőt a maximális fokozatra felhevítünk. Ha serpenyőt használunk, akkor az első alá tegyünk pár csepp olajat és már kezdhetjük is sütni a palacsintákat. Az első oldalt általában 1-1,5 percig sütöm, a másodikat átfordítás után csak fél-1 percig szoktam. Az átfordítással mindig megvárom, hogy körben a tészta széle barnás legyen, akkor tuti nem szakad el átfordítás közben."
Az változó hogy éppen étolajjal vagy kókuszzsírral készítem.
Illetve a receptel ellentétben én simán egy turmixgépben szoktam a hozzávalokat összedolgozni.
Cukrot nem teszek bele.
Egy bögre liszt, egy tojás, kis tej, egy kiskanál olaj - szódával kikeverem palacsintatészta állagúra.
Vastagságtól függően 8-10 darab jön ki belőle, de ennyi elég is, mert csak a barátom eszi (én érzékeny vagyok, nem ehetek "simát").
Fele szóda fele tej.Liszt, tojás cukor só a tésztába is teszek olajat.
És napraforgó olajban sütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!